MAGYAR FALU PROGRAM

2021.08.13. 15:00

Új kisbusszal jutnak el a tanyákon élőkhöz Csabacsűdön

A Magyar Falu Program friss döntései Csabacsűd számára is tartogattak jó hírt, hiszen közel 14 millió forint kormányzati támogatás érkezik a településre, egy kisbusz vásárlására – adta hírül a napokban Dankó Béla országgyűlési képviselő.

V. E.

Molnár József polgármester elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy a Magyar Falu Program keretében sikerült egy pályázati lehetőséget kihasználniuk, így egy új Ford Transit Custom kilencszemélyes kisbuszt vásárolhatnak. Elmondta, a jármű a tanyagondnoki szolgálat munkáját segíti majd, ami lassan húsz éve működik Csabacsűdön. Feladata a külterületi lakosok, közel harminc személy kiszolgálása, azon belül napi bevásárlás számukra, orvosi rendelőbe szállításuk, valamint az ebédjük kihordása. Hangsúlyozta, a kisbuszt akadálymentesíteni fogják, amitől még inkább hasznos lesz majd számukra. Eddig mindezt egy régi terepjáróval oldották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában