Frissítve

2021.08.01. 17:24

Több helyen döntött fát a vihar a megyében

A vasárnap délután, a 17 órát megelőző másfél órában mintegy harminc bejelentés érkezett viharkárok miatt a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra.

A legtöbb bejelentést az Orosháza-Szarvas vonalon található településekről tették. Villanyvezetékre dőlt fák, közúti közlekedést veszélyeztető, úttestre esett faágak és fakidőlések miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Fotók: Hegedűs Roland Facebook-oldal

Hegedűs Roland, Hunya polgármestere a Facebook oldalán számolt be arról, hogy a szél a templomkertben egy gesztenyefát döntött a kerítésre, nagyobb károkat okozva. Szerencsére nem az épületre dőlt. Hozzátette, a mezőberényi bekötő útra ugyancsak fa, egy nyárfa dőlt, elzárva a teljes útszakaszt.

A polgármester a helyszínek megtekintése közben jelezte a káreseményt a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Önkéntes tűzoltóságnak akik hamarosan a helyszínekre érkeznek, hogy elhárítsák a problémákat.

A legtöbb megyei városból és községből egyébként a délutáni órákban kifejezetten erős, meleg szélről számoltak be, általában mindenféle eső nélkül vagy minimális esővel.

A békéscsabai református templomkertben a vihar miatt kidőlt egy jegenyefa – tudtuk meg Marti Miklós lelkipásztortól. A fa átszakította a kovácsoltvas kerítést, és a szomszédos iskola, a Vízmű parkolójába dőlt. Némi öröm az ürömben, hogy a vasárnap délutáni időpont miatt nem volt autó a parkolóban, így személyi sérülés sem történt. A kár több százezer forintra tehető.

Fotó: Békéscsabai Református Egyházközség

Jaminában is dolgozott a szél. A Mátyás király utcában, a bejárati kapura borította az utcai szilvafa egy részét, és a szomszéd kertjében is derékba törte az egyik fát.

Fotók: Gyeraj Mihály

A vasárnap délutáni szélvihar károkat okozott Köröstarcsán is. Lipcsei Zoltán polgármester a Facebook oldalán arról tájékoztatott, hogy a szél fákat döntött ki és a ligetet is megtépázta. Személyi sérülés nem történt.

 

A ladányi tanyánkon található szilvafákat sem kímélte az időjárás.

Fotó: Krizsán Piroska

Este 6 óráig hetvenkét bejelentés érkezett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra a viharkárok miatt.

A békési önkormányzati tűzoltók is kiemelt szolgálatot látnak el a vihar miatt, és folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán – tájékoztatott Polgár Zoltán, a város alpolgármestere. Az időjárási előrejelzések alapján előre készültek arra, hogy a nagy erejű szél gondokat okozhat majd. Vasárnap délután óta két tűzoltó autóval tíz ember dolgozik, hogy elhárítsa a károkat. Két helyen történt villanyvezeték-szakadás, a Móricz Zsigmond és a Tót utca kereszteződésében, illetve a Kossuth Lajos utcában faág esett a villanyvezetékre. A Karacs Teréz utcába fa, a Csallóközi utcán nagy faág dőlt ki, a Táncsics utcában pedig házra dőlt egy fa.

Dévaványán is okozott károkat a vihar. Többek között a város nevét jelző táblát is felborította a nagy szél.

Fotó: Tarsoly Zoltán

A Nagykamarás és Medgyesegyháza közötti útszakaszt is megtépázta a vihar.

/Fotó: Besenyei-Bánszki Bernadett/

 

Ha Önnek is vannak olyan felvételei, amit szívesen megosztana másokkal, küldje el leírással együtt a [email protected] címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában