Békéscsaba

2021.08.30. 17:29

Szakmai utakon jártak a keményes tanárok

A tanévkezdés előtt, hétfőn reggel számoltak be kollégáiknak nyári, külföldi továbbképzéseikről, és ezek során gyűjtött élményeikről a BSZC Kemény Gábor Technikumának munkatársai. A Németországban és Olaszországban zajló kurzusok többek között nyelvtanítási módszerekről, modern oktatási eszközök alkalmazásáról és a tanári kompetenciák, valamint -készségek fejlesztéséről szóltak. Mindezek mellett helyi kulturális programokon is részt vettek az iskola munkatársai.

Busi Ottó

20210830 Békéscsaba erasmus pályázati útról számoltak be a tanárok a Kemény Gábor Technikumba Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Az élményekkel, látványos prezentációkkal, kisfilmekkel megtűzdelt szakmai beszámolóra a technikum teljesen megtöltött tanárijában került sor hétfőn. Elsőként Tari Erika, a projekt koordinátora foglalta össze az Erasmus+ program támogatásával megvalósult továbbképzéseket, és ismertette azok főbb céljait, majd bemutatta a résztvevőket.

– Idén nyáron a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum négy kollégája vett részt Erasmus+ program támogatásával továbbképzéseken.

Gönczi Judit Berlinben és Regensburgban, Tari Erika, Szabó Norbert és Mihályfiné Laczkó Mónika pedig Firenzében. A kurzusok témája többek között az innovatív angol és német nyelvtanítási módszerekhez, modern oktatási eszközök alkalmazásához és a tanári kompetenciák – digitális, szoft készségek – fejlesztéséhez kapcsolódott – részletezte Tari Erika.

A szakmai beszámolók mellett, azokat jól kiegészítve élménybeszámolókat is hallhattak a jelenlévők /Fotók: Imre György/

Mint kiderült, a projekt során többek közt az iskola nemzetközi kapcsolatainak kialakítását, fejlesztését, – elsősorban olasz és német nyelvterületen –, illetve a szerzett tapasztalatok felhasználásával az oktatás és képzés minőségének javítását tűzték ki a szervezők. Mindezek mellett módszertani megújulás és közösségépítés is az elérendő célok közt szerepelt.

A szakmai beszámolók mellett azokat jól kiegészítve élménybeszámolókat is hallhattak a jelenlévők, és mint kiderült, a hétfőtől péntekig zajló tanfolyamok mellett kulturális programok is voltak.

Az egyik egy firenzei városnézés, a másik pedig egy egész napos szombati Toszkán kirándulás volt.

Négy helyszínen jártunk, Pisa, San Gimignano, és Chianti, ahol egy borkóstolón vettünk részt, majd Sienába is ellátogattunk a szervezők segítségével – árulta el Tari Erika. Ezután egy látványos videóval mutatta be az elhangzottakat, majd buzdította kollégáit, hogy éljenek a lehetőséggel, vegyenek részt a programban. – Ehhez a pályázathoz bátorság és nyelvtudás kell, ha ezek megvannak, bátran lehet rá jelentkezni, segítünk a továbbiakban – jegyezte meg a projekt koordinátora.

Mint elhangzott, a tanfolyamok mellett különféle kulturális programok is vártak a résztvevőkre /Fotó: BMH/

Malatyinszki Péter, az iskola igazgatója az előadás végén kiemelte: olyan képzéseken vehettek részt az iskola munkatársai, ahol a hatékony és interaktív órák látogatása mellett gazdag, inspiráló, kulturális környezetben bővíthették ismereteiket. Hozzátette: a korábbi sikeres Erasmus+ tanulói mobilitás programok mellett szeretnék ezt a projektet is folytatni, és a pályázatokat összekapcsolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában