galériával

2021.08.23. 15:50

Ötvennégy nyári estén szórakoztatott a Szarvasi Vízi Színház

A hagyományokhoz híven díjátadó gálával zárták a Szarvasi Vízi Színház idei évadát. A vasárnapi esemény az immár tizenegyedik nyári fesztivál befejező része volt.

V. E.

Fotó: Babak Zoltan

Vasárnap tartották a XI. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjátadóját a Szarvasi Vízi Színházban. Az esemény műsorvezetője Fekete Péter, az szaktárca kulturális államtitkára és Czitor Attila színművész volt.

Fekete Péter az eseményen elmondta,

immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Szarvasi Vízi Színház keretein belül a színházi fesztivált, ahol ezúttal tizenegy színház tizenegy produkciója vett részt.

A fesztiválon pedig hagyományaik szerint most is díjakat adományoztak, amiket társadalmi zsűri – Babák Mihály polgármester, dr. Melis János címzetes főjegyző, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző, Mihaleczné Kovács Mária nyugalmazott jegyző, dr. Kutas Ferenc nyugalmazott középiskolai tanár, a Szarvasi Krónika felelős szerkesztője, a zsűri elnöke, Gombárné Bata Mária, a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesületének elnöke és Galambos Edit Ágnes színházbarát – ítélt oda az arra érdemeseknek.

Érdekességként megjegyezte,

hogy a Vízi Színházban ezen a nyáron 54 este szórakozhattak kicsik és nagyok egyaránt.

Az államtitkárt követően Babák Mihály köszöntötte még a jelenlévőket, aki örömét fejezte ki, amiért idén is élvezhette a Vízi Színház páratlan műsorait.

Díjátadóval zárták a tizenegyedik fesztivált /Fotó: Kepenyes Balázs/

Az évad végeztével Szarvas Város Díját Boronyák Gergely, Ágoston Péter és Timkó János színművészek kapták meg. A Történelmi Magyarország Közepe Különdíjat a Viktória című operettnek ítélték oda. A leghűségesebb néző idén Bíróné Benyovszky Judit lett.

A legjobb jelmez díját Székely Andrea jelmeztervező vehette át, a legjobb díszlet pedig Mira János, díszlet- és jelmeztervezőé volt. A legjobb zenés előadásnak járó díjat a Turay Ida Színház Térden állva jövök hozzád című előadása kapta meg. A legjobb gyermek előadásnak Csukás-Janik-Varga: Keménykalap és krumpliorr című zenés, ifjúsági előadását választották. A legjobb előadás díját Szörényi-Bródy: Kőműves Kelemen című műve kapta.

A legjobb rendezés díját Dr. Dósa Zsuzsa rendező, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója vette át, a legjobb férfi mellékszereplő Barabás Botond színművész lett, a legjobb női mellékszereplő Kocsis Judit színművész, míg a legjobb férfi főszereplő Csomós Lajos színművész, a legjobb női főszereplő pedig Danyi Judit színművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában