bejárás

2021.08.12. 10:43

Munkacsoport térképezte fel a csatorna gyulai partjait

A Veres András önkormányzati képviselő javaslatára létrehozott munkacsoport a közelmúltban bejárta az Élővíz-csatorna németvárosi és kisrománvárosi oldalát – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő polgármester.

P. G.

A munkacsoport feladata, hogy az Élővíz-csatorna partjának a Bartók Béla utcai hídtól a németvárosi temetőig terjedő szakaszán, mindkét oldalon, meghatározza a rövid távú feladatokat és a hosszú távú célokat. A bejáráson a szakemberek kijelölték a kiszáradt és a beteg fákat, amelyeket ki kell vágni, azokat is, amiket gallyazni kell, valamint megjelölték a tájidegen növényeket is, amelyeket szintén el kell távolítani. A kiszáradt, beteg fák helyett újakat ültetnek majd.

Bejárták a partszakaszt

Mint megtudtuk, a munkacsoport egyhangúlag döntött arról, hogy az egykori gyöngykavicsos sétány nyomvonalát rehabilitálni kell, újból zöld felületet alakítanak majd ki a helyén.

– A sétányt igazából sosem használták az emberek, talán azért, mert a helyszűke miatt keskeny, talán azért, mert a gyöngykavicson nem kényelmes a séta, talán azért, mert a fenti sétányon kellemesebb a közlekedés és a séta is. A lejárók és a padok megmaradnak – fogalmazott a polgármester. A bejáráson megbeszélt munkálatok még az idén elkészülnek. A part két oldalának fejlesztéséről később születik koncepcióterv. Dr. Görgényi Ernő kitért arra, hogy az Élővíz-csatorna belvárosi, Szt. László utca és Bartók Béla utca közötti szakaszára már rendelkeznek kész koncepciótervvel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában