galériával

2021.08.22. 16:50

Másfél millió forintot gyűjtöttek a balesetet szenvedett gyomaendrődi családnak

Egy emberként fogott össze Gyomaendrőd és a környező települések a néhány nappal ezelőtti balesetben megsérült családtagokért.

V.E.

Jótékonysági futást szerveztek vasárnap a gyomaendrődi 9 éves Petráért és nagyszüleiért, akik a napokban szenvedtek autóbalesetet, amelyben súlyos sérüléseket szenvedtek. A mintegy 13 ezer fős település szinte egy emberként fogott össze a családért, és ahogy telik az idő, úgy csatlakoznak hozzájuk egyre többen az ország különböző pontjairól.

Fotók: Zádori Zoltán

Pelyva István, a Körös Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője korábbi Facebook posztjából kiderült, a nagyszülők és 9 éves unokájuk is súlyosan megsérült a fent említett balesetben, felépülésük pedig hosszú, és igen költséges lesz a családnak. Ezért Gyomaendrőd futói és a Körös Polgárőr Egyesület azt gondolták ki, hogy egy jótékonysági futás megszervezésével szeretnének helyzetükön könnyíteni, amit vasárnap tartottak meg. Az eseménynek nem volt nevezési díja, hanem a kihelyezett adománygyűjtő ládába mindenki elhelyezhette azt az összeget, amellyel támogatni szeretné Petra és nagyszülei gyógyulását, rehabilitációját.

A futás után Pelyva István köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a jótékonysági akcióban. Elmondta, nem csupán Gyomaendrődiek, hanem más települések lakói is támogatták a család balesetet szenvedett tagjainak felépülését. Háláját fejezte ki a támogatóknak és társszervezőknek azért, hogy ez a rendezvény létre jöhetett. Majd elárulta, a végső összesítés szerint másfél millió forintot sikerült összegyűjteni, amit hétfőn át is utalnak a család számlájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában