galériával, videóval

2021.08.21. 09:54

Gyulai kiválóságokat tüntettek ki

Az augusztus 20-i állami ünnepünk alkalmából tartott eseménysorozat keretében adta át a gyulai önkormányzati kitüntetéseket pénteken este dr. Görgényi Ernő polgármester és dr. Kovács József országgyűlési képviselő a fürdővárosi tószínpadon. Az estét látványos tűzijáték zárta.

Papp Gábor

20210820 Gyula Augusztus 20 Díjátadó Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

A gyulai képviselő-testület prof. dr. Polónyi István építészmérnök, a Dortmundi Egyetem professor emeritusa részére díszpolgár kitüntető címet adományozott. A professzor 2021 áprilisában elhunyt, a díszpolgári cím odaítéléséről még életében értesült és elfogadta azt. A díjat fia, Carl Polónyi vette át.

A grémium Puskás Lajos okleveles erdőmérnök, címzetes egyetemi docens, a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. nyugalmazott oktatási igazgatója részére kiváló polgár kitüntető címet adományozott. A díjjal a testület elismerését fejezi ki az erdészeti szakmában kiemelkedő hivatástudattal végzett tevékenységéért, az erdész szakma társadalmi elismertségének növeléséért végzett példaértékű munkájáért.

A testület Gyula városa épített örökségének megőrzése érdekében végzett három évtizedes példaértékű tevékenységéért Béres István városi főépítész munkásságát Gyula Városáért kitüntető címmel ismerte el.

A testület a városért végzett lokálpatrióta tevékenységéért, sokoldalú közéleti szerepvállalásáért, forrásértékű írásmunkáiért dr. Árpási Zoltán újságírónak a Gyula Városáért kitüntető címet adományozta.

A grémium dr. Sztancsik Zsuzsanna, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza Aktív Tüdőgyógyászati Osztály nyugalmazott osztályvezető főorvosának munkásságát Gyula Városáért kitüntető címmel ismerte el a tüdőgyógyászat és az onkológia területén négy évtizede töretlen hivatástudattal végzett példaértékű tevékenységéért.

Kónya Sándort, Gyulai Agrár Zrt. igazgatósági elnökét a Gyula Városáért kitüntető címmel ismerték el az agrárgazdaság területén végzett áldozatos munkája, elévülhetetlen eredményei miatt.

Puczkó József nyugalmazott edző a város érdekében, kimagasló szakmai tudással végzett utánpótlásképző- és nevelő tevékenységéért ugyancsak a Gyula Városáért kitüntető címet vehette át.

Seres Ferenc családi gazdálkodónak a helyi agrárgazdaság területén magas szakmai színvonalon végzett tevékenységéért, a város külterületein élők életkörülményeinek javítása érdekében végzett munkájáért Gyula Városáért kitüntető címet nyújtott át dr. Görgényi Ernő és dr. Kovács József.

A grémium Csáki Bélánénak, a Gyulakonyha Kft. nyugalmazott ügyvezetőjének a város közétkeztetése érdekében végzett több évtizedes fáradhatatlan és áldozatos munkásságáért Gyula Város Szolgálatáért kitüntető címet adományozott.

Bogárné Nagy Évát, a polgármesteri hivatal köztisztviselőjét ugyancsak a Gyula Város Szolgálatáért kitüntető címmel ismerték el a település érdekében kiemelkedő hivatástudattal végzett tevékenységéért, pontos, lelkiismeretes szolgálatáért.

A testület Gyarmati Gáborné Ötvös Katalin, a Karácsonyi János Gimnázium nyugállományú biológia-földrajz szakos tanára részére odaadó és lelkiismeretes, több évtizedes oktató-nevelő munkásságáért Gyula Város Szolgálatáért kitüntető címet adományozott.

Dr. habil. Márk László PhD, címzetes egyetemi docens, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza Kardiológiai Osztály osztályvezető főorvosa a Dr. Gyarmati István-díjat vehette át a kardiológia szakterületén végzett kiemelkedően magas színvonalú gyógyító- és oktató munkájáért, sokrétű tudományos tevékenységéért.

Az estét itt is tűzijátékkal zárták

Videó: Kiss Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában