tótkomlós

2021.08.21. 17:00

Erősítik az eddigi kapcsolataikat

A szlovákiai Galánta után a romániai Nagylakra látogatott a Zsura Zoltán polgármester vezette delegáció. A találkozó célja az volt, hogy a megismerkedés után a kapcsolatok szélesebb körére tegyenek a felek javaslatot. Határokon átnyúló pályázati lehetőségekre is vittek ajánlást a komlósiak, a felhívást a két fél megtöltheti tartalommal – számolt be a részletekről Zsura Zoltán.

Cs. I.

– A képviselő-testület tagjaival jártunk Nagylakon, hogy kapcsolatainkat ápoljuk, egymást megismerjük, a kommunikációt és az együttműködést kialakítsuk. Képviselőinket Ioan Radu Márginean polgármester és Ladislau Vas alpolgármester fogadta. A munkalátogatás mellett a várost is megnéztük – sorolta Zsura Zoltán.

Tótkomlós következő testvértelepülése a szerbiai Magyarkanizsa volt, a villámlátogatáson a város és a járás vezetőivel is megismerkedtek, illetve azzal a közigazgatási rendszerrel, ami különbözik a hazaitól. A három legtávolabbi település, Zólyom, Neunkirchen és Bereck. A nemzeti ünnep alkalmat adhat a velük való találkozásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában