Orosháza

2021.08.28. 15:42

Az élet kenyerét láthatják a képtárban

Az élet kenyere címmel nyílt kiállítás a Nagy Gyula Területi Múzeum szervezésében. Az orosházi képzőművészeti csoport tagjai mutatkoznak be a képtárban.

Cs. I.

20210821 Orosháza Az orosházi képzőművészeti csoport tagjainak munkáiból nyílt az Élet kenyere címmel kiállítás a Városi Képtárban. Képen: Szula Csaba képzőművész és alkotásai Fotó: Csete Ilona CSI Békés Megyei Hírlap

Fotó: Csete Ilona

Dr. Serfőző Levente, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöki helynöke, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyházmegyei referense videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket. Majd a szemet gyönyörködtető munkákról szólt. A mostani tárlat különleges alkalom.

Szula Csaba megmutatta angyalkáit, üvegből készült munkáit /A szerző felvétele/

Kapcsolódik a szeptemberben Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz. A tárlaton Adorján Anna, Baráthné Hopka Ágnes, Birkásné Bodrogi Alice, Csizmadia Ildikó, Felföldiné Tóth Erika, Horváth Csilla, Kruzslicz Zsolt, Levicki Lenke, Szula Csaba, Tompa Margit alkotásai láthatók.

A művek vallási témájúak, vallási kötődésűek. Az alkalmazott technikákat pedig a sokszínűség jellemezi: akvarell, olajfestmény, üveg dísztárgyak, keresztszemes hímzések. Szeptember végéig látható a kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában