köszöntés

2021.08.08. 11:03

Átadták a Tarhosért kitüntetéseket a falunapon

Átadták a Tarhosért kitüntetéseket, illetve a 2019 augusztusa óta született gyermekeket és szüleiket is köszöntötték a szombaton megtartott Tarhosi Falunapon és Grillpikniken.

P. G.

Kürti Sándor polgármester elmondta, hosszas mérlegelés után döntöttek úgy, hogy ha kicsit megváltozott formában is, de idén ismét megrendezik a falunapot. Elővigyázatosságból idén nem szervezték meg a főzőversenyt, hanem délután grillpiknikre hívták a helyieket, családokat, baráti társaságokat.

Délben átadták a Tarhosért elismeréseket, amelyeket ebben az évben posztumusz Balog Mihálynak, a Polgárőrség Vagyonvédelmi Egyesület Tarhos volt elnökének, valamint Kelemen Imrének, a Tarhos Mindenkié Civil Egyesület elnökének ítélt oda a képviselő-testület. Kürti Sándor elmondta, az Országos és a megyei polgárőr szövetség ajánlása alapján – amit a testület is támogatott – ismerték el Balog Mihály munkásságát. Balog Mihály helyi lakosként, mezőgazdasági vállalkozóként és polgárőrként sok-sok éven át a település fejlődését és gyarapítását szolgálta. Az elismerést felesége, Balog Mihályné vette át Kürti Sándor polgármestertől.

Kürti Sándor kitüntetést adott át Balogh Mihály feleségének /Fotó: Imre György/

Kelemen Imre, a Tarhos Mindenkié Civil Egyesület elnökének méltatását Szilágyi Anikó alpolgármester ismertette. Kelemen Imre 2015 óta látja el a településen a tanyagondnoki feladatokat, amit lelkiismeretesen, a legnagyobb empátiával, kifogyhatatlan energiával és segítőkészséggel végez. Emellett vezeti a Tarhos Mindenkié Civil Egyesületet. Munkájának, lelkesedésének köszönhetően számos ötletet sikerült megvalósítani, pályára állítani a községben. Kelemen Imrének Kürti Sándor polgármester nyújtotta át a kitüntetést. Az egyesületi vezető a csapatot emelte ki, amely mögötte áll, amelynek tagjaira mindenben számíthat.

Az ünnepségen köszöntötték a 2019 óta született tizenkét tarhosi gyermeket és szüleiket, számukra a testület döntése értelmében 10 ezer forintos vásárlási utalványt adtak át. Ebédre az önkormányzat az Ambrus György mesterszakács és csapata által készített 800 adag bográcsgulyásra és lekvárosra buktára látták vendégül a látogatókat, amit az időseknek és a település vizesfási részén élőknek ki is szállítottak. Este fellépett a Temesvári Szinkron zenekar.

Ezek is érdekelhetik