Budapest

2021.08.19. 16:21

Állami kitüntetéssel ismerték el Kondor Péter püspököt

Semjén Zsolt, a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából adott át Áder János köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetéseket a Karmelita kolostorban. Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke is a kitüntetettek között szerepelt.

beol.hu

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, Szent István király örökségéhez tartozik, hogy úgy alapította meg a magyar államot, csatlakozva a keresztény civilizációhoz, hogy az ország sem a Német-római Császárság hűbérese nem lett, sem Bizánc érdekszférájába nem vonódottbe. Elutasította a koppányi „pogánykodást”, ugyanakkor azt az árulást is, hogy a Német-római Császárságnak ajánlja fel az országot.

Az eseményen a kitüntetettek a Magyar Érdemrend közép-, tiszti- és lovagkeresztje, valamint Magyar Arany és Ezüst Érdemkereszt elismeréseket kapták meg – írja az MTI.

Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta meg csütörtökön.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kondor Péter püspök /Fotó: MTI/Bruzák Noémi/

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Kondor Péter békéscsabai lelkészt választották a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Déli Egyházkerületének új püspökévé 2018-ban. Kondor a kinevezésekor azt mondta, az új szolgálat nagy megtiszteltetés, de kihívás is, hiszen olyan elődök nyomába kell lépnie, akik rendkívül sokat tettek az egyházkerületért.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/orszag-vilag/semjen-zsolt-mindenki-feladata-hogy-a-sajat-helyen-orszagepito-legyen-4248395/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában