fejlesztés

2021.08.19. 07:22

A köröstarcsaiak életminőségét is javítják a megújuló utcákkal

Szórtalappal rendelkező utcákat, utakat javítanak ezekben a hetekben Köröstarcsán – tájékoztatta hírportálunkat Lipcsei Zoltán polgármester.

P. G.

A településvezető hírportálunk kérdésére kifejtette, a fejlesztés több utcát, a Pipa, a Holt-Körös, az Aradi, a Verem és a Széchenyi utcát egyaránt érinti.

– A Pipa utca frekventált településrészen fekszik, a többi viszont községünk szélső utcáihoz tartozik, ahol kevesebb beruházás történt az elmúlt években. Fontos feladatunknak tekintjük ugyanakkor, hogy az ott élők életminőségét is javítsuk, valamint a közlekedési infrastruktúrát is a lehetőségek szerint erősítsük – fogalmazott Lipcsei Zoltán.

Lipcsei Zoltán elmondta, a Pipa utca is megújul /Fotó: BMH/

Mint megtudtuk, az érintett szakaszok az elmúlt időszakban alaposan elhasználódtak, nagyobb eső esetén a sárban kellett közlekedni. Korábban az önkormányzatnak arra volt forrása, hogy a közeli Mezőberényből tégla-, illetve cseréptörmeléket vásároljon, és azzal terítse le az utat. Ez az anyag azonban, ahogy említettük, teljesen elporladt, gyakorlatilag a vörös por maradt hírmondónak.

– A kérdésben egyeztettünk Dankó Béla országgyűlési képviselővel, majd benyújtottuk pályázatunkat a Magyar Falu Program kiírására. A célra mintegy 18,5 millió forintot nyertünk, a kivitelezéssel pedig egy mezőberényi vállalkozást bíztunk meg.

Mindez azért is hasznos, mert így biztosított lesz a folyamatosság, a vállalkozás karban is tarthatja a későbbiekben a szakaszokat. A felújítás zúzottkővel történik, és arra is törekednek, hogy a csapadékvíz-elvezetést is megoldják, azért, hogy a korábbiakhoz hasonló gondok ne fordulhassanak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában