filmforgatás

2021.08.09. 19:55

A Körösök Völgye Natúrparkot járta körül Reviczky Gábor

Békésen, Békéscsabán és Gyulán is forgatott szombaton Reviczky Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész az M5 stábjával. A filmmel a Körösök Völgye Natúrpark érdekességeinek és attrakcióinak jelentős részét mutatják be egy hatrészes sorozat részeként.

Papp Gábor

Reviczky Gábor Kálmán Tiborral közösen vágott neki a Kettős-Körösnek /Fotó: Imre György/

A Reviczkyvel az erdőben című sorozat elképzelése három-négy évvel ezelőtt vetődött fel. A célunk az volt, hogy bemutassuk hazánk szebbnél szebb tájait és az ott keményen, elkötelezetten dolgozó embereket – nyilatkozta hírportálunknak az előzményekről Békési János producer. Mint elmondta, először az állami erdészeteket keresték fel, majd turisztikai, természetjáró tartalmakkal bővültek a forgatások.

– Ahogy felfedeztük hazánk gyöngyszemeit, úgy jöttünk rá, hogy egy csoda, amiben élünk, és ezt észre kell venni fiataloknak és időseknek egyaránt – tette hozzá a szakember. Kitért arra, hogy tavaly kerültek kapcsolatba a hazai natúrparkokkal, és akkor merült fel, hogy ezeket a területeket is körüljárják, akár többször is. Ennek kapcsán kiemelte, egy-egy tájegységen annyi érték halmozódik fel, hogy annak összegzésére nem feltétlenül elegendő egy-egy alkalom.

Reviczky Gábor Kálmán Tiborral közösen vágott neki a Kettős-Körösnek /Fotó: Imre György/

– Amikor kimegyünk a természetbe, az erdőbe, le kell lassulni. Csak akkor van esélyünk felfedezni, észrevenni a sehol másutt nem látható kis csodákat, ha nem kapkodunk – fogalmazott. Már több natúrparkban jártak, és a hétvégén a megyénkben található Körösök Völgye Natúrparkot keresték fel. Békési János hangsúlyozta, Reviczky Gábornak kulcsszerepe van a sorozatban, sok mindent egyedi nézőpontból lát, minden érdekességre rákérdez, és minden emberrel megtalálja a közös hangot.

Görgényi Ernő és Reviczky Gábor

Szombaton a stáb a békési kishajó-kikötőből indulva Kálmán Tibor, Békés polgármestere, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület elnökhelyettese vezetésével hajón járta be „vadvízországot”, a csapat ellátogatott a békéscsabai Körös-völgyi Látogatóközpontban tartott Ligeti Vásárba, majd a gyulai Steigervald tanyára is. A programban szerepelt pusztai kocsikázás, valamint az aktív turizmus keretében kerékpározás dr. Görgényi Ernővel, Gyula polgármesterével.

A városvezető erről Facebook oldalán is beszámolt. A napot az Árpád Pálinka Manufaktúrában zárták. A film valószínűleg jövőre kerül majd adásba, de egyes kisebb részeket már valószínűleg hamarabb is láthat a közönség. A producer briliáns ötletnek nevezte, hogy a turisztikai kínálatot egybefonják, hiszen így hosszabb kikapcsolódást tudnak biztosítani a térségbe látogatóknak.

Reviczky Gábor elmondta, a forgatások során úgy viselkedik, mint egy igazi civil, aki rácsodálkozik az érdekességekre, és úgy is kérdez, hogy minél inkább megismertessék az erdőben, illetve az adott tájon található értékeket, az ott élő embereket.

– Békés megye is rengeteg különleges élményt tartogat az ideérkezők számára. Nincs olyan hely Magyarországon, ami ne adna újdonságot, ne hordozna valami egyedi értéket. Hazánk annyira színes és változatos, hogy lehetőséget szerint minél többekhez kell közelebb hozni – fogalmazott.

Fotók: Görgényi Ernő Facebook-oldal

Fontos az értékeink bemutatása

Pócsi Gabriella, a Körös Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet-vezetője hírportálunknak elmondta, a Magyar Natúrpark Szövetség hat natúrparkot választott ki, amelyek bemutatkozhatnak a sorozatban, ezek egyike a Körösök Völgye Natúrpark. Kérdésünkre kifejtette, a Natúrparkok négy tevékenység, a természeti és környezeti értékek megőrzése, a környezeti nevelés, a fenntartható térségfejlesztés és az aktív- illetve ökturizmus fejlesztése, népszerűsítése mentén végzik tevékenységüket. Ezeket a tevékenységeiket a szombati forgatási napon is igyekeztek a középpontba állítani. – Célunk az egyesület tevékenysége, ezáltal a helyi természeti, kulturális, valamint akár a turisztikai értékek megismertetése – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában