városüzemeltetés

2021.07.15. 13:00

Vésztőn a közmunkások kétharmada nő

A városüzemeltetési iroda előző évi tevékenysége is napirendre került a képviselő-testület minap tartott vésztői ülésén. Karakas Anikó polgármester hangsúlyozta, a lakossági jelzéseket szívesen veszik, és a problémákat igyekeznek mihamarabb megoldani.

L. B.

Gyulai András intézményvezető ugyancsak kiemelte, hogy figyelik a vésztőiek igényeit. A vállalt feladatokat teljesítették, sőt még annál többet is. Jelezte, hogy a startmunka mintaprogramon belül a közfoglalkoztatottak kétharmada nő, harmada férfi. Ugyanakkor amíg 2019-ben 83 férfi dolgozott, addig tavaly 79, idén csak 61. Ha pedig csak azokat nézi, akik a közterületen ténykednek, szemetet szednek vagy füvet kaszálnak, nyírnak, akkor elmondható: immár csak minden ötödik közfoglalkoztatott férfi, mindez pedig nehezíti a munkát.

Gyulai András intézményvezető beszélt arról is, hogy azok jelentős része, akik betöltik a 63. életévüket, az előnyugdíjat választják, mivel több pénzt kapnak, mint amennyi a közfoglalkoztatotti bér. Sőt, bár vannak, akik szeretnék, az egészségi állapotuk miatt nem tudják tovább vállalni a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában