Magyar Falu Program

2021.07.16. 13:01

Új helyre költözött a kardoskúti egészségház

A Magyar Falu Programban tavaly nyert az önkormányzat egy pályázatot, több mint 7 millió forintot arra, hogy az egészségházat belülről megújíthassák.

Cs. I.

Varga Pál polgármester elmondta, több pályázatukat befejezték (hetet nyertek, több mint száz millió forint az összértéke), arra vártak, hogy a művelődési házukban is minden a helyére kerüljön. Oda lehetett ugyanis átköltöztetni az egészségházat minden feltételnek, szabálynak megfelelve. Az átköltözést már megoldották, hétfőtől a rendelések zavartalanul folytatódnak, a megszokott időben, de egyelőre az új helyen, a művelődési házban. A védőnő is ott várja az anyukákat, a kismamákat. A fogászati ellátás Kardoskúton a felújítás ideje alatt szünetel, az ellátás a pusztaföldvári rendelőben lesz elérhető. Az önkormányzat kérés esetén a szállításban is segíti a lakosokat.

Az egészségházban pedig munkához is látnak, hogy a belső terek megújulhassanak. Varga Páltól megtudtuk, kicserélik a belső ajtókat, azokat műanyagra cserélik. A helyiségek modern járólapokat kapnak. Elvégzik a fűtés korszerűsítését és a munkák végén a tisztasági festést. Arra törekedtek, hogy helyi vállalkozó végezhesse el a munkákat.

– Tavaly saját erőből napelemet szereltünk fel az egészségházra, segíti a közüzemi díjak mérséklését. Ezt még szeretnénk fejleszteni – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában