felújítás után

2021.07.07. 07:02

Felszentelték a felújított feszületet Békésen

Felszentelték a felújított Kereszt utcai feszületet a kö­zelmúltban. Az eseményen a békési Szentháromság Plébánia hívei nevében dr. Pálmai Tamás köszöntötte a megjelenteket.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

Mint mondta, keresztutat járnak, ami a templom keresztjének a felújításával kezdődött, ezt követte a Kereszt utcai kereszt rekonstrukciója, és a tervek között szerepel egy feszület felállítása a meg nem született gyermekekért és a járvány békési áldozataiért. De bíznak a temetői keresztút felújításában is. Juhos Józsefné mint családtag elmondta, dédszülei állíttatták a keresztet. Szüleivel mindig egy-egy virágot helyzetek el és imát mondtak, amikor elhaladtak előtte.

A feszület a Kereszt utcában emelkedik az ég felé /Fotó: G. J./

Csibor Géza önkormányzati képviselő – aki oroszlánrészt vállalt a felújításban – kiemelte, az elképzelés ötletgazdája képviselőtársa, Mucsi András volt. Hangsúlyozta, a kereszt itt maradásunk és a kereszténység szimbóluma. Kálmán Tibor polgármester Csibor Gézához hasonlóan az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet. A keresztet Ágoston atya szentelte fel és áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában