Molnár-C. Pál

2021.07.11. 15:20

Üdvözlőtábla jelzi a festő kötődését Battonyán

Megújult a Molnár-C. Pál Emlékház. Erről a múzeumok éjszakáján győződhettek meg az érdeklődők.

Cs. I.

A festőművész életét, munkásságát bemutató új, állandó kiállítást akkor nyitották meg. Pontosan negyven éve, 1981. július 11-én hunyt el a battonyai születésű festőművész. Kegyelettel, és vasárnap battonyai emléknappal emlékeztek reá. Bajnai István kanonok kezdeményezésére készítették el az üdvözlőtáblát, amit a Battonya táblához helyeztek ki, jelezve, ez a település a festő városa.

A művész unokája Csillag Péter a feleségével a táblaavatáson /Fotó: BMH/

– Battonya éljen azzal a lehetőséggel, hogy Molnár-C. Pált adta a 20. századi művészettörténetnek. Úgy gondoltam, első lépés lehetne, ha üdvözlő, figyelemfelkeltő táblákat helyezhetnének el Battonya közúti bejáratainál – nyilatkozta korábban lapunknak. Az elsőt már láthatják a közlekedők és mindazok, akik a fővárosból is érkeztek együtt emlékezni a művészre. Vasárnap emlékmisét tartottak, régi idők mozijában jeleneteket láttak a művész fiatalkorából. Majd tárlatvezetésre invitáltak a Molnár-C. Pál Emlékházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában