galériával

2021.07.24. 20:18

Tizedszer rendeztek Ausztrál Napot Békésen

A jubileumi, tizedik Ausztrál Napot rendezték szombaton Békésen. A program lehetőséget adott az elmúlt évtized legfontosabb eseményeinek felidézésére is.

P. G.

Az eseménysorozat az Ausztrál Pontnál koszorúzással kezdődött, ahol Izsó Gábor, az egyesület vezetőségi tagja mondott beszédet. A rendezvény ezt követően motoros felvonulással folytatódott a Békéscsabai Ipartestület Veterán Motoros Klubja részvételével. Az Ausztrál Nap központi helyszínén, a Dánfoki Üdülőközpontban a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar kamaracsoportja Bagoly László karnagy vezetésével adta elő a két nemzet himnuszát.

Juhász Zoltán, az egyesület elnöke felidézte a tíz éve alakult egyesület létrejöttének körülményeit, az elmúlt évtized történetét. Mint mondta, a szervezet megszületését támogatta Alex Brooking, Ausztrália akkori magyarországi nagykövete, Izsó Gábor, Békés akkori polgármestere és dr. Kiss-Rigó László, szeged-csanádi püspök, akinek családtagjai Ausztráliában élnek.

Kitért arra, hogy karitatív tevékenységük részeként több alkalommal főztek a Hétkrajcár hétvégi gyermekélelmezési programban, defibrillátort szereztek be, támogatták a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt, illetve jótékonysági estjük bevételeiből a Békés Megyei Központi Kórház gyermekosztályát.

Ezt követően Izsó Gábor vezetőségi tag köszöntötte a megjelenteket, illetve méltatta Juhász Zoltán és felesége, Juhász Zoltánné munkáját. Izsó Gábor és Farkas László titkár az egyesület nevében emlékplakettel köszönte meg azt a fáradhatatlan munkát, amit a házaspár a civil szervezetért végez.

Krámli Ildikó gazdasági vezető beszámolt arról, hogy az egyesület döntéshozó szerve további öt évre Juhász Zoltánt bízta meg az elnöki feladatokkal, alelnökké választották dr. Becsei Lászlót, és a vezetőség állandó tagja lett Alföldi Károly. A programon részt vett Kovács István, aki 62 évet élt Ausztráliában és az egyesület alapító tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában