Békés Megyei Pontyfogó Bajnokság

2021.07.28. 13:35

Tíz kilogramm feletti pontyokat is kifogtak a versenyen

A közelmúltban rendezték meg a Békés Megyei Pontyfogó Bajnokságot a Munkácsy tavon. A megmérettetésen tizenhat csapat versengett a szektorok első helyeiért, a legnagyobb halért és természetesen az első három helyezését. Mint a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) tudósításából kiderül, az első éjszaka még óvatosan jelentkeztek a halak, de volt már köztük több tíz kiló feletti fogás, és közel 15 kilós példányok is horogra akadtak.

P. G.

Összességében szerfelett szép fogásokkal és halakkal találkozhattak a versenyzők – mérlegelték a Munkácsy Horgász Egyesület halőrei és az egyesület elnöke, Schlett Árpád. A KHESZ tudósítása külön kiemelte, hogy idén is ezen a pompás és halakban gazdag vízen bonyolíthatták le ezt a versenyt. A 16 csapat több mint 2,5 tonna halat fogott.

Ilyen termetes pontyok teremnek a Munkácsy tóban /Fotó: KHESZ/

Eredmények

1. helyezett: Csibész Team, 2. helyezett: S. Big Fish Lake, 3. helyezett: NKG Carp Team.

A szektor győztese: Baresz Team, B szektor győztese: Sarkad Total Baits, C szektor győztese: Csibész Team, D szektor győztese: NKG Carp Team. A legnagyobb hal: S. Big Fish Lake 15 kiló 410 gramm.

Folyamatosan telepítik a halakat

A Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége eközben folytatta a nyári állományfrissítést. Mint írták, a nyáron szezonálisan intenzívebb horgászati tevékenységre tekintettel mintegy 125 mázsa visszafogható méretű pontyot helyeztek ki a szövetség által kezelt vizekbe. Folyóvizek, holtági területek és egyes csatornai vízterületek egyaránt érintettek voltak.

Augusztus elején, illetve közepén várhatóan megismétlik a háromnyaras pontyok nyári állományfrissítését, előre láthatóan hasonló mennyiségben telepítik majd a halakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában