pályázat

2021.07.26. 16:52

Tíz Békés megyei értéket népszerűsítenek a civil szervezetek

Tíz megyei és békéscsabai értéket mutatnak be azon projekt keretében, amire tavaly nyert forrást sikeres pályázata révén a Civil Szervezetek Szövetsége – ismertette Gólya Pál elnök a Békés megye értékei civil szemmel címet viselő projekt nyitórendezvényén, amit hétfőn tartottak a szövetség békéscsabai székházában.

L. B.

Gólya Pál elnök

Szatmári Júlia ügyvezető emlékeztetett, a szövetség megalakulása óta törekszik az értékek megőrzésére és népszerűsítésére, és ezt most a tagszervezetek, a civil szervezetek bevonásával teszik meg. Mivel főleg megyei értékeket mutatnak be, a megyei önkormányzat is támogatta a projektet.

Gólya Pál elnök /Fotók: Imre György/

Mobil kiállítási anyaggal és tanulmányúttal népszerűsítik a csabai kolbászt, a Jókai színház épületét, a Csabagyöngye szőlőt és Stark Adolf munkásságát, a gyulai várat, a száraztésztákat, a Munkácsy Mihály Múzeum épületét és gyűjteményét, a festőfejedelem örökségét, a békési szilvalekváros papucsot, valamint két békéscsabai értéket, a belvárosi római katolikus templomot és az evangélikus templomokat – sorolta az ügyvezető.

20210726 Békéscsaba Gólya Pál Civil szervezetek szövetsége elnöke
Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

A rendezvényen Szalay Ágnes, a Munkácsy Emlékház történésze beszélt a Csabagyöngye szőlőről és Stark Adolf munkásságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában