verseny

2021.07.13. 17:29

Taroltak a berényi mazsorettek az országos megmérettetésen

Két első, két második és egy harmadik helyezést, valamint egy különdíjat érdemeltek ki a Mezőberényi Mazsorett Együttes tagjai a közelmúltban megrendezett szolnoki országos versenyen. A megmérettetésre az ország számos pontjáról érkeztek indulók, ami a sikereket még értékesebbé teszi.

Papp Gábor

A pandémia miatti kényszerű pauza után ismét országos versenyen bizonyíthattak a berényi mazsorettes lányok – tudtuk meg Mezeiné Szegedi Erzsébet művészeti vezetőtől. A közelmúltban Szolnokon a Tiszaliget Sportcentrumban rendezték meg a VIII. Szolnok Open Országos Mazsorett Versenyt a Zagyvarékasi Tánc Egyesület szervezésében. A megmérettetésre az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők, így Békéscsabáról, Besenyőtelekről, Budapestről, Dányról, Debrecenből, Demecserről, Dévaványáról, Domaszékről, Dunaföldvárról, Jászboldogházáról, Kisújszállásról, Kistelekről, Mezőberényből, Mezőtúrról, Miskolcról, Püspökladányból, Szegedről, Szendrőről, Szentendréről, természetesen Szolnokról, Tiszafüredről, Töttösről, Túrkevéről és Zagyvarékasról.

Az indulók összesen 160 táncot mutattak be kezdő és versenykategóriában. Az esemény külön érdekessége, hogy a legfiatalabb versenyző három évesen állt rajthoz, míg a legidősebb 28 évesen.

A lányok két első, két második és egy harmadik helyezést, valamint egy különdíjat érdemeltek ki.

A berényi mazsorettek kihasználták, hogy a koronavírus-járvány okozta leállásokat követően újra versenyezhetnek, és több kategóriában is indultak a megmérettetésen. Hat versenyszámban nevezett az együttes, két arany-, két ezüst és egy bronzérmet, valamint egy különdíjat érdemeltek ki az igen népes és erős mezőnyben. Az eredményekről részletesen:

a „SÍVA” csoport a saját versenykategóriájában, a junior botos miniformációban első helyezést ért el koreográfiájuk, emellett a „Legjobb Junior Bajnok Csapat” díjat is kiérdemelte.

Fekete Natália a senior botos szóló kategóriában szintén az első helyezést érdemelte ki, a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Bárdi Regina a junior botos szóló kategóriában a második helyen végzett. Fekete Barbara és Bárdi Regina kettőse junior botos duó/trió kategóriában szintén 2. lett, ami ugyancsak remek teljesítményt jelent. Ugyanebben a kategóriában Fehér Viktória–Sántha Dóra–Simcsik Orsolya triója a harmadik helyen végzett.

A versenyzőket Mezeiné Szegedi Erzsébet művészeti vezető és Hajdú Zita asszisztens készítette fel. Előbbi hírportálunknak elmondta, a lányok remekül helytálltak a rangos országos versenyen, pozitívumként értékelte az elért helyezéseket.

– Versenyzőink régen vettek már részt versenyen, ami növeli sikereik értékét – tette hozzá.

A művészeti vezetőtől megtudtuk, hogy idén negyedévszázados jubileumát ünnepli a Mezőberényi Mazsorett Együttes. Az évfordulót pedig kétnapos rendezvénysorozattal ünneplik majd meg. Az első napon, július 23-án, pénteken, 18 órától formabontó jubileumi konferenciát és jubileumi kiállítást szerveznek a városi ligetben, számos érdekességgel.

Nagyszabású fesztivált rendeznek

A 25. évforduló alkalmából rendezett program második napján, július 24-én, szombaton pedig Jubileumi Open Mazsorett Fesztivált tartanak ugyancsak a városi ligetben, ami országos minősítő esemény is lesz egyszerre. Az Európai Szociális Alap támogatásával rendezett megmérettetés fővédnöke Siklósi István, Mezőberény polgármestere, és várhatóan az ország számos pontjáról érkeznek majd indulók a több korcsoportban és versenyblokkban életre hívott versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában