beszámoló

2021.07.15. 19:00

Segítik a családokat, a gyerekeket és az időseket Vésztőn

Beszámolt a képviselő-testület nemrég tartott ülésén a Szeghalom Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény tavalyi működéséről Hajnalné Pénzes Edit igazgató. Az intézmény több szolgáltatást nyújt Vésztőn.

L. B.

A szakember az ülésen megköszönte többek között a vésztői önkormányzat azon segítségét, amit a koronavírus-járvány kezelésében nyújtottak, hiszen az volt a cél, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyenek az idősek otthonában élők.

A tájékoztató anyag szerint a család- és gyermekjóléti szolgálat munkatársai tavaly több családdal és gyermekkel álltak kapcsolatban, a legtöbb probléma a nem megfelelő életvitelre, a gyermeknevelés hiányosságaira, az anyagi és a lakhatási nehézségekre, az elhanyagolásra vezethető vissza. Több jelzést kaptak, főleg óvodákból, iskolákból hiányzás és magatartási gondok miatt, de a lakosságtól is, mégpedig kéregetések, adósságok, szomszédi és családi sérelmek kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában