Békéscsaba

2021.07.16. 17:00

Rendezik a katolikus templom környékét

Esztétikusabbá válik a belvárosi római katolikus templom környezete – írta Szarvas Péter polgármester a Facebook-oldalán.

L. B.

Emlékeztetett, tavaly döntött arról a városi közgyűlés, hogy az önkormányzat és az egyház közösen rendezi az istenháza melletti kitaposott területet. A beruházás részleteiről a minap egyeztetett az egyház képviselőjével és a kivitelezővel a helyszínen.

Ismertette: a Széchenyi utcában az utasvárót áthelyezik a Bartoss udvar felőli zöldterületre, amit térkövekkel burkolnak le. A templom északi homlokzati oldalán található jelenlegi zöldterület egy része szintén térkövet kap, így biztosítják a járókelők számára a járda megfelelő szélességét. Emellett helyreállítják az istenháza melletti járdát. Hozzátette, hogy a zöldfelületet növénysorral választják el a gyalogos forgalomtól. A városvezető megosztotta, hogy munkálatok a tervek szerint szeptember végére fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában