Zamárdi/Békés

2021.07.12. 13:56

Remekeltek a békésiek a Balaton-átevezésen

Evezed le keresztbe! címmel rendezték meg a hagyományos Balaton átevezést szombaton Zamárdi és Tihany között. A Békési Kajak Kenu Club két sárkányhajós csapata is rajthoz állt a viadalon, és a harmadik, illetve a hatodik helyet szerezték meg.

P. G.

Mint megtudtuk, az indulókat idén extrém körülmények fogadták. A kánikula hozzátartozik a nyárhoz, de a magyar tengeren ezúttal nagy szél és óriási hullámok is nehezítették a helyzetet. Utóbbi miatt a sárkányhajós versenyeket meg is állították, mert több hajó beborult a vízbe, így több futam is csak dél körül rajtolhatott el, a legnagyobb hőségben.

Mint azt Kálmán Tibor, Békés polgármestere – aki maga is ott volt a csapatban – elmondta, az összesen 19 tagú legénységgel rajthoz álló békési csapatokban szinte minden korosztály képviseltette magát. A Zamárdi és Tihany közötti, oda-vissza 8 kilométeres távon a tavalyi időn tetemesen javító csapatok az előkelő 3. és 6. helyen végeztek. Az esemény az evezésben rejlő kihívás mellett azért is különleges, mert a versenykiírás szerint bármilyen kézzel hajtható vízisport eszközzel rajthoz lehet állni. A békésiek három kecskeméti sportemberrel kiegészülve az immár jól megszokott, sok versenypályát megjárt sárkányhajójukkal teljesítették a kihívást.

A békési csapatokat Török Ágnes, Szűcs Zoltán, Mózes Imre, Mózes Imréné, Apáti Anna, Kálmán András, Szöllősiné Török Andrea, Lipcsei Imre, Szilágyi Imre, Kálmánné Kolarovszki Zsuzsanna, Puliuszné Varga Tünde, Kovács József, Csicsely Ádám, Pálfi János, Nagy Gábor, Hajnal László, Páskuj Kriszti és Kálmán Tibor alkotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában