jutalom

2021.07.04. 09:00

Réhelyen nyaraltak a kunágotai diákok

Húsz, felső tagozatos, kunágotai diák öt napon át nyaralt június végén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában.

G. Cs.

A jó tanuló, kunágotai diákok szakvezetéses túrák, szakmai előadások keretében ismerkedtek a Dévaványai-Ecsegi puszták természeti értékeivel – olvasható a Körös-Maros Nemzeti Park honlapján.

Az 5-8. osztályos diákok kiváló tanulmányi eredményükért, jutalmul kapták ezt a nyaralást. Öt kísérőtanárral érkeztek, akikkel a nemzeti park szakemberei előzetesen egyeztették a kért szakmai programokat.

Az első napon tárlatvezetést tartottak számukra a látogatóközpont múzeumában. Megismerhették a Nagy-Sárrét egykori élővilágát, s azt, milyen változások következtek be a területen a folyószabályozások után. A kiállítás másik részében a túzokkal kapcsolatban tudhattak meg sok érdekességet. Egy 20 perces, a túzokvédelemről szóló kisfilmet is megtekinthettek.

Fotó: Gyulai László

A második napon a Réhelyi-tanösvényt járták be, melynek állomásain interaktív elemek segítségével ismerkedtek a gyerekek a térség élővilágával, természeti értékeivel. A tanösvény melletti bemutató volierbenélő túzokokat egészen közelről is megnézhették.

Mint az a a Körös-Maros Nemzeti Park cikkéből kiderült, a következő napon kerékpárra pattantak és elkerekeztek az Ördög-árokhoz. Itt a nemzeti park szakvezetője tartott egy előadást az egykori sáncárok-rendszerről, s beszélt az akkori korra jellemző, máig megtalálható maradványnövényekről is. Ellátogattak a Finta-kúthoz, majd visszatértek Réhelybe.

A nyaralás utolsó két napján szabadidős programjaik mellett előadásokat hallgattak a fiatalok a gyógynövényekről és a térség madárvilágáról. Emellett közös kézműveskedésre is lehetőségük nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában