békés megye

2021.07.26. 17:25

Óvjuk négylábú kedvenceinket a kánikulában is!

A hosszan tartó kánikula alatt az állatoknak is szükségük van a fedett és hűvös helyekre. Utánajártunk annak, hogy a hőség ideje alatt milyen intézkedéseket kell megtenni annak érdekében, hogy megóvjuk a kedvenceinket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ahogyan az emberek, úgy az állatok is nehezen viselik a kánikulát, így ebben az időszakban fokozottan kell figyelnünk rájuk. Hoztunk néhány tanácsot, amivel megelőzhető a baj.

Ha bent maradnak a lakásban, akkor érdemes lehűteni számukra a szobát. Azonban arra érdemes figyelni, hogy ne legyen huzat, mert a túl gyors szélmozgás az ízületekre károsan hathat, illetve náthás is lehet az állat.

Pár percre se hagyjuk az autóban álltainkat /Illusztráció: Shutterstock/

A kedvencünk udvaron tartózkodása esetebén mindenképpen legyen olyan árnyékos hely, ahová be tud húzódni. Sétáltatni kora reggel, vagy késő este érdemes, amikor még elviselhetőbb a hőmérséklet. Az állatok is le tudnak égni ott, ahol fedetlen bőrfelületük van (orr, esetleg fül), illetve ügyeljünk arra, hogy ne a forró aszfalton sétáljunk velük.

A folyadékpótlásra ezekben a napokban fokozottabban kell figyelni,

az állatok táljában mindig legyen víz, amit lehetőségeink szerint többször cseréljünk ki. Emellett, ha tudjuk, többször locsoljuk le vagy fürdessük meg őket.

A legfontosabb, hogy még pár percre se hagyjuk az autóban állatainkat, a belső tér ugyanis nagyon hamar 80 fokra is fölmelegedhet, és rövid idő alatt hőgutát kaphatnak.

Ha az elővigyázatosság ellenére azt látjuk, hogy kedvencünk nincs jól, azonnal forduljunk orvoshoz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában