békés megye

2021.07.14. 07:35

Nem jött panasz a mozgóbolti szolgáltatásokra

A minap egy olvasónk panaszkodott arra, hogy zavarta őt az a hangosbemondós autó, amely a városba látogató cirkuszt népszerűsítette a megyeszékhely utcáin.

V. N.

Békésben kevés klasszikus mozgóbolt működik /Illusztráció: MW/

Fotó: Makovics Kornél

Megkeresésünkre Szarvas Péter polgármester a hangos reklámot használó autókkal kapcsolatban elmondta, Békéscsaba területén csak közterület-használati engedéllyel járhatnak ilyesfajta gépjárművek. Kifejtette, a közterület-használati engedélyt igénylőknek meg kell adniuk a pontos dátumot és időpontot, illetve mellékelniük kell a tervezett útvonalat is.

Továbbá a feltételek között szerepel az is, hogy a hangos reklámot végző autó nem lassíthatja a forgalmat.

– Az engedély kiadásánál, tekintettel az oktatási és nevelési munkára, figyelünk arra is, hogy az ilyen autók útvonalán tanítási időben ne legyen óvoda, illetve iskola – hangsúlyozta a városvezető. Hozzátette a városüzemeltetési osztályra a hangosbemondót használó autó miatt eddig nem érkezett panasz.

Békésben kevés klasszikus mozgóbolt működik /Illusztráció: MW/

Eleken sem érkezett ez idáig panasz az önkormányzathoz effajta hirdetésekkel kapcsolatban: – Természetesen figyelemmel kísérjük ezeket a szolgáltatókat, amennyiben valamilyen jogsértést követnének el, jeleznénk a megfelelő hatóságnak, de erre vonatkozóan még nem érkezett problémabejelentés hozzánk – részletezte Szelezsán György polgármester. Mint mondta, egy mozgóbolti értékesítő és egy tollfelvásárló autó szokta járni a város utcáit, illetve a gázpalackot viszik még ki házhoz a városban. – Utóbbi különösen az idősebbeknek lehet nagy segítség, akiknek így nem kell elmenniük palackokért, hanem azokat ott, náluk egy utánfutóról kicserélik – fűzte hozzá a városvezető.

Az egyik, több évtizede mozgóbolti értékesítéssel foglalkozó cég Békés megyei depójának vezetője hírportálunknak elmondta, ma is ugyanúgy keresik az autót, mint 20 évvel ezelőtt. Elsősorban az időjárás határozza meg, hogy mekkora az aznapi forgalom, természetesen esőben kevesebben jönnek ki az utcára. – Mindig előre meghatározott napokon és időpontokban keressük fel a vevőinket. Ezért már jól tudják, mikor érkezünk hozzájuk, melyik időpontban szerezhetik be a házuk előtt azokat a mélyhűtött termékeket, melyekre a héten szükségük lehet ­­– ismertette a cég megyei képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában