Katasztrófavédelem

2021.07.10. 08:08

Nagyszalontai tűz: nem mértek mérgező anyagot Geszten

– Magyarországon nem észleltek mérgező anyagot a levegőben a romániai hulladéklerakatnál keletkezett tűz után – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken délután az MTI megkeresésére.

Korábban az Agerpres hírügynökség számolt be arról, hogy Magyarország felé, Geszt térségébe fújta a szél Romániából a nagyszalontai hulladéklerakatnál keletkezett tűz mérgező füstjét – írja az MTI.

A tűz a város szélén, egy műanyaghulladék-gyűjtő és -újrahasznosító raktárban keletkezett péntek hajnalban, a szél pedig nem a város felé, hanem észak-nyugati irányba, a tíz kilométernyire lévő magyar határ felé fújta a magas szén-monoxid-tartalmú, sűrű fekete füstöt.

Az OKF szóvivője elmondta: a katasztrófavédelmi mobillabor folyamatosan ott van a térségben. Mostanáig nem mutattak ki károsanyag-koncentrációt – közölte.

A hulladék-feldolgozó területén főleg műanyagféléket raktároztak, ez gyulladt meg. A lángokat még pénteken délután eloltották.

Előzmény:

https://www.beol.hu/kek-hirek/hazai-kek-hirek/mergezo-fust-tart-magyarorszag-fele-mar-ertesitettek-a-hatosagokat-is-4128197/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában