BÉKÉS MEGYE

2021.07.02. 10:41

Megdőlt áramban a csúcsfogyasztás

Az elmúlt héten az MVM Démász Áramhálózati Kft. szolgáltatási területén megdőlt a csúcsfogyasztás – értesült hírportálunk.

P. G.

Fotó: Shutterstock

Először június 21-én 812 MW-tal a két évvel ezelőtti rekord csúcsbeállítása történt meg, majd június 24-én még ezt is mintegy 5 százalékkal felülmúlta a rendszerterhelés, így 851 MW számít mostantól a valaha mért legnagyobb csúcsfogyasztásnak. Ezen a napon az átlaghőmérséklet 29 °C volt. A legnagyobb napi fogyasztást szintén ezen a napon mérték munkatársaink 16 804 MWh-val.

Leginkább a légkondicionálóknak köszönhető, hogy megdőlt a rekord /Illusztráció: Shutterstock/

A nyári hónapokban a légkondicionálók használata miatt ugrik meg a fogyasztás a kánikulai napokon, télen a borúsabb időjárás, az alacsony hőmérséklet, a korán felkapcsolt világítás miatt növekszik a rendszerterhelés. Ehhez most a távmunka is hozzájárul, hiszen többen dolgoznak otthonról, több áramot fogyasztanak a lakóingatlanokban is. Hozzátették, az MVM online tanácsadással segíti ügyfeleit áramszámlájuk és a környezetterhelés csökkentése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában