jótékonykodás

2021.07.27. 13:39

Kupakgyűjtő szívet kapott ajándékba Lőkösháza

A kétegyházi önkormányzat közfoglalkoztatásban dolgozó munkatársai Lőkösháza számára is készítettek egy kupakgyűjtő szívet. Az adományt Kétegyházán adta át dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester Szűcsné Gergely Györgyinek, Lőkösháza polgármesterének, aki megköszönte az ajándékot.

Ny. L.

– Hétfőn délben el is helyeztük a település központjában, a polgármesteri hivatallal szemben az adományt – hangsúlyozta Szűcsné Gergely Györgyi. – Már elkezdődött a lakosság részéről a jótékonykodás, a bevételt a helyi fiatalokat támogató Lőkösháziak az Egészséges Ifjúságért Alapítványnak adjuk majd át.

Szűcsné Gergely Györgyi (balra) dr. Rákócziné Tripon Emesétől vette át az adományt, amibe már gyűlnek Lőkösházán a kupakok /Fotó: BMH/

A kupakgyűjtő szív kezdeményezés annak idején Dániából indult hódító útjára, ma már több megyénkbeli településen is található. Az ásványvizek és a különböző üdítőitalok flakonjainak kupakjai mellett a dobozos gyümölcslevek és tejek csavaros kupakjai is gyűjthetők, sőt akár a flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek, samponok és tusfürdők, továbbá a balzsamok és a testápolók kupakjai is. Ahogy akár a fogkrémes tubus teteje is jöhet.

A felvásárlócégek kilogrammonként fizetnek, és számos megyénkbeli település fordítja karitatív célokra az összeget. A kupakgyűjtő szív ráadásul egy érdekes, izgalmas utcadísze a fogadó falvaknak, városoknak. A műanyagátvevők a kupakokat felaprítják, majd újraolvasztják. A folyamat egy későbbi pontján darabolóba kerül az anyag, s az eljárássorozat révén apró granulátummá szervesülnek a korábbi kupakok. Ezekből aztán zöldségtároló rekeszek, ládák, szemeteskukák, keverőedények, spatulák, öntözőkannák, lapátok vagy éppen gyeprácsok készíthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában