pályázat

2021.07.30. 15:00

Kisfilmben, könyvben is megmutatják értékeiket a battonyaiak

Sikeresen szerepelt a Battonyai Közművelődési Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának a támogatására kiírt pályázatán.

Cs. I.

A megítélt 2 millió 197 ezer forint támogatásból elkészítenek egy reprezentatív és hiánypótló kiadványt, illetve egy kisfilmet, amelyekben részletesen bemutatják a Battonyai Települési Értéktárat. Céljuk, hogy minél szélesebb körben megismertessék a település értékeit az érdeklődőkkel, s hogy megőrizzék, továbbadják azokat az utókornak.

2020 augusztusában Molnár-C. Pál festőművész munkássága bekerült a Békés Megyei Értéktárba. A pályázat jóvoltából a Molnár-C. Pál Emlékházban új kiállításon, grafikai tervezésű tablókon mutatják be az alkotó életét, munkásságát. Vitrinekben helyezik el a személyes tárgyait és az általa illusztrált könyveket. Az újonnan kialakított tárlat keretében – a fiatal generációt is megcélozva – egy, a kiállítás látványvilágába szervesen illeszkedő digitális installációs elemet, úgynevezett információs terminált is elhelyeznek, amelyen a művész életét, munkásságát, festményeit és grafikáit mutatják be.

Balázsné Szabó Erzsébet intézményvezető kiemelte, a település helyi értékeinek a felkutatása, megismertetése, nélkülözhetetlen feladat. Különösen most, a mai rohanó világban.

– A múltunk sok esetben a további fejlődésünk alapját jelentheti. Tudjuk jól, nagy felelősség ez. Abban bízunk, hogy a projekt megvalósításával még magasabb színvonalon és még több személyt elérve tudunk munkálkodni településünk helyi értékeinek a megismertetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában