művészetek

2021.07.03. 14:50

Jubileumi táborban töltődhettek fel a kétegyházi diákok

Június 25. és 30. között tartották meg a komplex ifjúsági tábort a Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület szervezésében Kétegyházán.

N. Sz.

20210628 Kétegyháza Zenei tábor a Kétegyházai Mezőgazdasági Szakgimnáziumban. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

Az idei jubileumi alkalom volt, huszonötödszörre találkoztak a zene, az ének, a filmkészítés és az újságírás szerelmesei. Kölcseyné Balázs Mária elmondta, az évek során legalább 1300 gyermek fordult meg náluk, idén is csaknem ötvenen népesítették be a kétegyházi iskola területét és a művelődési házat. A gyerekek naponta hét órán át foglalatoskodtak a hobbijukkal, esténként pedig szervezett közösségi programokon vettek részt.

– Érkeztek a fővárosból, a Pilisből, de Békéscsabáról, Orosházáról, Szarvasról és Kaszaperről is. Van, aki már 15. alkalommal jött el, van, aki először. A legfiatalabb táborlakó tízéves volt, de főként középiskolásokból állt a csapat, akiknek különösen fontos az önbizalom-erősítés – mesélte az önkéntes táborvezető.

A legtöbben gitárral érkeztek a komplex ifjúsági táborba /Fotó: Bencsik Ádám/

Azt már a tizennyolc esztendős Kalmár Botond tette hozzá, hogy a táborban mindent áthat a zene és a pezsgés. A fiatal Budapestről érkezett, elárulta, idén egy különleges, ‘76-os évjáratú orgonát is magával hozott Kétegyházára.

–A diákok úgy élnek itt, mint igazi, nagy, összetartó család. Tiszta a levegő, a programok pedig kitűnőek

– összegezte.

Kölcseyné Balázs Mária is meg­erősítette, valamennyi részt­ve­vő el­fogadó, türelmes, nyugodt légkörben alkotott, a tagok egy része változik, de az értékrend évről évre állandó.

– A tábor magját négy nagy zenei csoport alkotta, legtöbbjük gitárosként, de csatlakoztak hozzájuk billentyűsök, dobosok is. A többiek a film, az újságírás világába kóstolhattak bele – sorolta, hozzáfűzve, szerveztek keresztkurzusokat is, például pszichológus vezette önismereti csoport alakult a pandémia okozta feszültségek feldolgozása jegyében.

A táborozók a hangosítás fortélyaiba is beleshettek, az egyik vezetőségi tag félkamionnyi felszereléssel mutatta be a folyamatot.

Az utolsó napon Sárik Péter jazz-zenész tartott előadást a színpadi kommunikációról, majd a tábort grandiózus koncert zárta. Bemutatkoztak a zenei csoportok, muzsikáltak a vezetőség neves zenészei, a fináléban pedig mindenki együtt lépett színpadra. A táborozók hazavihettek egy-egy példányt abból az újságból, amit az újságírócsoport készített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában