helyhiány

2021.07.05. 14:51

Gazdikat keresnek a csabai állatvédők

Helyhiány miatt ideiglenes- vagy állandó gazdikat keresnek a csabai állatvédők. A már megmentett kiscicák jelenleg a zsúfoltsággal küzdenek, így az állatvédők a csabaiak segítségét kérik.

G. Cs.

- Ha nem lesznek ideiglenes befogadóink, vagy végleges gazdik, elképzelni sem tudjuk mi lesz ezekkel a kölyök cicákkal! – olvasható a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Csabai Állatvédők közösségi oldalán.

Mint az a posztból kiderül, addig nem tudnak tovább menteni, amíg nem szabadulnak fel helyek náluk, mert a végtelenségig nem lehet összezsúfolni a már ott lévő kiscicákat.

Fotók: Csabai Állatvédők/Facebook

- Az addig rendben van, hogy a karantén idejére ketrecben tartjuk őket, legalább is ez az „ideális” egy menhelyen. Már amennyire ideális egy kutyamenhelyen bezárni 4-5-6 kölyköt egy ketrecbe! Hogy ez milyen bonyodalmakat rejt, csak az tudhatja, aki naponta takarít náluk – olvasható az állatvédők posztjában.

- Ki kell almozni őket, ki kell cserélni az „ágyneműjüket”, miközben a 4-5-6 kiscica szeretne kiszabadulni, kiugrani, kimászni a ketrecből, de ezt nem tehetik, mert pont azért vannak karanténban, hogy ne szedjenek össze semmiféle fertőzést, vagy ők ne terjesszék a macskanáthát a környezetükben. És mindez hetekig? Amíg a védőoltások kifejtik hatásukat? Kibírjuk valahogy, és nekik is ki kell bírni, de ez nem megoldás számukra! Végtelen játékosak, elevenek, nagyobb térre lenne szükségük!

A megmentett kiscicák – helyhiány miatt – jelenleg nagyon sokan vannak összezárva.

Az állatvédők kérik, hogy ha valakinek lehetősége van elszállásolni a kicsiket, ideiglenes- vagy végleges gazdiként, az jelentkezzen náluk.

- Az ideiglenes gazdik felé az a kérésünk, csak akkor vállalja őket, ha zárt helyet tud biztosítani számukra, ha a velük kapcsolatos napi teendőket el tudja látni, szükség esetén orvoshoz is el tud menni velük, pl. védőoltásra. Minden mást, élelmet, felszerelést, almot, az orvosi kezelés költségét egyesületünk vállalja. A kapcsolattartás miatt Békéscsabán keresünk ideiglenes befogadókat, vagy gazdikat – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">derül ki a bejegyzésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában