csonkítás

2021.07.15. 12:01

Gallyazás váltott ki indulatokat a csabai Kis-Tabán utcában

Egy legalább 120-150 éves, belvárosi tölgyfa gallyazása váltott ki indulatokat csütörtökön délelőtt a megyeszékhelyen, a Kis-Tabán utca elején.

Ny. L.

20210715 Békéscsaba Nagy Ferenc alpolgármester egyeztet a galyazással kapcsolatba Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Ott lakók szóltak be az önkormányzathoz, hogy emelőkosaras berendezéssel csonkítják meg a növényt. Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere a bejelentés után a helyszínre sietett, hogy tájékozódjon, mi is történt.

A féloldalasan legallyazott fa mellett Nagy Ferenc (balra), Szabó Lajos az utcában lakók képviseletében és Balogh Tamás /Fotók: Imre György /

– Amikor ideértem, láttam, hogy eléggé féloldalasan gallyazták a tölgyet – ecsetelte az alpolgármester. – Eddigi információim szerint bejelentés érkezett a hivatalhoz, hogy vihar következtében az ágak tetőben, ablakban, autóban tettek kárt, ezért kérelmezte az egyik ingatlantulajdonos a közterületi fa gallyazását. Ezt megalapozottnak tartották az ilyen ügyekben eljáró munkatársak.

Most azt kell majd megvizsgálnunk, hogy milyen szempontok alapján történt meg a döntés, arányos volt-e a károkozással, és egyáltalán milyen beavatkozást írtak elő az önkormányzattal szerződésben álló partnernek. Annak a felmérése is nagyon lényeges, hogy megmenthető-e a tölgy, és ha igen, milyen módon.

Balogh Tamás, a kivitelező képviselője a helyszínen annyit mondott el, hogy a fát a számukra előírtak szerint gallyazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában