Szentkirályi Alexandra

2021.07.08. 19:03

Fidelitasosokkal találkozott a kormányszóvivő Békésen

A kormányzat számára a vidék fejlesztése és a fiatalok támogatása is prioritást élvez – emelte ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Fidelitas Békés megyei választmányának napokban megtartott ülésén, Békésen.

P. G.

Forrás: Béres Ádám

A kormányszóvivő elmondta, a 2022-től induló 25 év alatti szja-mentesség, az első sikeres nyelvvizsgadíj vagy akár a Kresz-vizsga díjának visszatérítése fiatalok életkezdését teszi még gördülékenyebbé.

- Az szja adómentesség számszerűleg azt jelenti, hogy jövő évtől megközelítőleg 22 százalékkal emelkedhet a jövedelme egy fiatalnak, ami átlagosan mintegy 40 ezer forintot is meghaladó havi megtakarítást jelent, éves szinten pedig félmillió forinttal emelheti jövedelmüket, ezzel együtt a megtakarításaikat, ami sok-sok álom megvalósítását teheti lehetővé – mondta Kovács Gréta Tünde, a Fidelitas Békés megyei elnöke.

Fotó: Béres Ádám

A megyei elnök hozzátette, hogy a kerekasztal-beszélgetésen természetesen szóba került a jövő évi választás tétje is, amely nem kevesebb, mint Magyarország megerősítése. – A ránk váró küzdelemben pedig csak saját tapasztalatainkra és bátorságunkra alapozhatunk. A változó világban hazánknak előre kell tekintenie, nem szabad visszaengednünk a 2010 előtti korszak bukott politikáját. A 2022-es választáson az a tét, hogy meg tudjuk-e őrizni a biztonságunkat, meg tudjuk-e őrizni azt, hogy a saját dolgainkról saját magunk dönthessünk – tette hozzá.

Fotó: Gazsó János

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Szentkirályi Alexandra hétfőn Békésre, illetve Szarvasra látogatott, ahol Dankó Béla országgyűlési képviselővel, Babák Mihállyal, Szarvas és Kálmán Tiborral Békés polgármesterével is egyeztetett a Körösökben rejlő turisztikai lehetőségekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában