új honlap

2021.07.29. 16:16

Békés értékeit tárják a nagyközönség elé

A közelmúltban megszületett a Békési Értéktár elnevezésű új honlap, amely küldetésének megfelelően a város értékeit tárja a nagyközönség elé – tájékoztatta hírportálunkat Polgár Zoltán alpolgármester.

P. G.

Mint kiemelte, a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról jogszabály rendelkezik. Ezzel párhuzamosan megyei, valamint helyi szinten is szervezik a kapcsolódó munkát, amely az értékek gyűjtését, valamint megőrzését szolgálja.

– Valóban lényeges, hogy a helyi, települési különlegességeket is megőrizzük az utókor számára – fogalmazott az alpolgármester. Hozzátette, ennek a célnak az érdekében döntött úgy korábban a helyi képviselő-testület, hogy létrehozza a Békési Helyi Értéktárat.

– A felterjesztők, a Békési Helyi Értéktár Bizottság, valamint a kulturális szakemberek munkájának gyümölcseként eddig is folyamatosan gyarapodott a nyilvántartásba vett értékeink száma – ecsetelte az alpolgármester, aki hangsúlyozta, ezt a küldetést – természetesen közös munkával – szeretnék tovább folytatni. A békési értékekkel kapcsolatos munka egyik következő állomásaként elkészült az az egyedi honlap, melyet olvasgatva, a képeket böngészve sokkal élvezhetőbb formában ismerhetik meg mind a békésiek, mind a más településről érdeklődők a helyi értékeket.

– Nagyon fontos, hogy közkincseinket ne csak helyi rendeletek nyilvánítsák ki és védjék, hanem megismerésükkel, megőrzésükkel, ápolásukkal és népszerűsítésükkel minél többen vegyék ki részüket az értékmentő munkából – fogalmazott Polgár Zoltán. Mint elmondta, a honlap, az értékekről szóló összefoglaló a bekesiertektar.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában