galériával

2021.07.24. 15:29

Az ország számos részéről érkeztek gyerekek a gyulai sporteseményre

Az Exatlon két gyulai kötődésű kiválósága, Kemf Zozó és Nagy Dani szervezésében tartottak Epic Camp néven többnapos sportrendezvényt ezekben a napokban, a megyei fürdővárosban található Kempf-tónál. A programra az ország számos részéről és a Felvidékről negyven fiatal érkezett.

Papp Gábor

A TV2 extrém sport-realytije, az Exatlon Hungary elmúlt két évadában a program két főszervezője is szerepelt: 2020-ban Kempf Zozó a bajnokok között a legeredményesebb férfi sportoló lett, míg idén Nagy Dani a Kihívók között remekelt, és csak egy balszerencsés sérülés miatt kellett idő előtt befejeznie a megmérettetést. Dani most nem tudott jelen lenni Gyulán, mert a tokiói olimpia helyszínén tartózkodik, így helyette testvére, a népszerű youtuber, Nagy Benedek (Beniipowa) ugrott be.

Kempf Patrik, a rendezvény egyik motorja hírportálunknak elmondta, mintegy negyven fiatal látogatott el Gyulára az Epic Campre. Egyebek mellett érkeztek Pécsről, Győrből, Budapestről és még szlovákiai területekről is érdeklődők a Kempf-tóhoz. A hét középpontjában természetesen a sport állt, de a közösségépítésre is nagy hangsúlyt fektettek.

Nagy Benedek (Beniipowa) kérdésünkre elárulta, pár hete tudta meg, hogy testvére nem tud Gyulára jönni az Epic Campre. – Bár ismertem a sportrendezvényt, de csak akkor derült ki, hogy én leszek Dani „dublőre” ezekben a napokban – tette hozzá Beni, aki egyébként kifejezetten hasonlít is testvérére. Hangsúlyozta, Budapesten él, de remek érzés volt számára hazatérni Gyulára, kicsit kiszakadni a fővárosból.

 

– A résztvevőket négy csapatra osztottuk, nagyon jó társasággal dolgozhattam együtt, bár mindenki fiatal ügyesen dolgozott – fogalmazott kérdésünkre. Mint mondta, a hangulat végig kiválóan alakult, jól összekovácsolódtak, így rossz érzés, nehéz is elszakadni tőlük. Felvetésünkre elárulta, Zozóékkal kiválóan együttműködnek, már nagyon régen ismerik egymást, annak idején együtt kezdtek biciklizni is. – Csak valaki tehetségesebb volt köztünk – fűzte hozzá mosolyogva, utalva arra, hogy Kempf Zozó világbajnoki címet nyert BMX-ben.

Kempf Zozó elmondta, a sportrendezvény fő attrakcióját az akadálypálya-futás jelentette, amit kiegészített a célba dobás különböző eszközökkel. A pályát Nagy Danival közösen alakítottak ki, amelynek során eddigi tapasztalataikat is felhasználták. Dani egyébként testnevelő tanár, számos tábort vezetett már, ami szintén sokat segített, ahogy Zozóék állítottak fel a BMX-táborok során hasonló sportlétesítményeket. A gyerekek egyébként érezhetően megszerették a versenyhelyszínt, amit pénteken egy szintén érdekes felfújható pálya is kiegészített.

Exatlonos sztárok is jöttek Gyulára

Kempf Zozó elmondta, nyáron elsősorban az általuk szervezett sportrendezvényekkel foglalkozik, hamarosan például a kerékpáros Ride Zone Camp kezdődik el szintén Gyulán. Emellett különböző televíziós meghívásoknak tesz eleget. A gyulai fiatalember emellett résztvevője lesz a TV2 Dancing With The Stars című műsorának, amire amint ideje engedi elkezd készülni.

Apropó, tévéműsorok. A gyulai Epic Campre az Exatlon olyan személyiségei látogattak el, mint a 2021-es női győztes Szente Gréti, a 2020-as női győztes, dr. Busa Gabriella, valamint Csibi Geri, Wald Ákos és Jósa Dani, valamint a szintén gyulai Cservenák Csepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában