BÉKÉS MEGYE

2021.07.09. 12:00

A legmodernebb mentőautók érkeztek három városba

Új mentőautók érkeztek Békés megyébe. Hangai József mentőtiszt, regionális kommunikációs munkatárs hírportálunk érdeklődésére elmondta, Tótkomlóson és Orosházán átadott mentőgépkocsikon kívül egy harmadik a szarvasi mentőállomáson állt munkába. Ezek a járművek a tavalyi, 3,2 milliárd forint értékű mentőautó-beszerzés részét képezik.

Cs. I.

Emlékeztetett: a 2019-2020. évi ciklusban megvalósult több mint 200 darab mentőautó cseréje és azok mentéstechnikai eszközökkel történő felszerelése majd 10 milliárd forintból. Ebből 2019-ben beszereztek 151 darab mentőautót, a tavalyi évben pedig újabb 82 mentőgépjárművet.

– Arra törekszünk, hogy minden egyes mentőegység a lehető legkorszerűbb járművel és eszközökkel legyen felszerelve – tette hozzá a szakember.

Megtudtuk továbbá, hogy a mentőautók a megkülönböztető jelzések terén kiemelt fénytechnikával és dupla sziréna hangszóróval rendelkeznek a jobb észlelhetőség érdekében. A betegterében a kényelmet a már szintén bevált légrugó és természetesen légkondicionáló berendezés szolgálja.

– Mivel ezek a járművek két fős mentőgépkocsiként üzemelnek, a betegmozgatást egy kinyitható rámpa segíti. A mentéstechnikai felszereléseket a legmodernebb műszerek alkotják. Találhatók az autókon többek között betegőrző monitorok, automata defibrillátor, törésrögzítő és betegmozgató eszközök. Ezekkel az járművekkel, eszközökkel és a velük dolgozó bajtársaink szaktudásával büszkén jelenthetjük ki, hogy világszínvonalú ellátást tudunk nyújtani a rászorulóknak – nyilatkozta Hangai József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában