hídfelújítás

2021.06.17. 06:56

Változik a menetrend a Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon

A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon június 19-től augusztus 29-ig Nagykáta és Tápiószele között a Hajta-patak hídjának átépítése idejére ideiglenes menetrendet vezetnek be.

beol.hu

Budapest, 2020. október 26. Kõbánya alsóra érkezik a MÁV KISS emeletes motorvonata Monorról. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: Róka László/MTI

Fotó: Róka László

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg – olvasható a mavcsoport.hu oldalon.

Menetrendi változások a 120 Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vasútvonalon:

- A Keleti pályaudvarról Békéscsabára 6:10-kor induló Békés InterCity Szolnokra 8 perccel később érkezik, illetve Szolnoktól Békéscsabáig 8 perccel később közlekedik.

- A Békéscsabáról Szolnokra munkanapokon 14:41-kor induló vonat korábban, 14:32-kor indul, Mezőtúr és Szolnok között a menetrendje változatlan.

Nemzetközi vonatok.

- A Keleti pályaudvarról Békéscsabára, Lőkösházára, Bukarestbe és Brassóba közlekedő InterCity vonatok 5 perccel korábban óra 05-kor indulnak.

- Bukarestből, Brassóból, Lőkösházáról és Békéscsabáról a Keleti pályaudvarig közlekedő InterCity vonatok Békéscsabáról 23 perccel később óra 43-kor indulnak, a Keleti pályaudvarra 30 perccel később óra 20-kor érkeznek.

- A Keleti pályaudvarról 19:05-kor induló, illetve Budapest-Keletibe 9:20-kor érkező Ister InterCity a román vasúton végzett vágányzári munkák miatt július 19-én csak Lőkösházáig közlekedik, illetve Lőkösházáról indul.

-A Keleti pályaudvarról 17:40-kor induló Corona InterCity korábban, 17:10-kor indul.

- A Keleti pályaudvarra 9:20-kor érkező Corona InterCity később, 11:15-kor érkezik.

- A Keletiből 19:40-kor induló Hortobágy EuroCity később, 20:10-kor indul, teljes útvonalán később közlekedik.

A Hídrekonstrukciós program I/3. ütemének kivitelezését az A-Híd Zrt. végzi. A kivitelezés során átépítik a híd felszerkezetét és a hídfők részleges visszabontása mellett, megerősítik az alaptesteket. Megújul a híd teljes teherhordó szerkezete, szélesebb, biztonságosabb üzemi járdákat építenek ki. A hídépítés I. üteme a 2020-as évben az ütemtervnek megfelelően elkészült, tavaly augusztus végén a forgalomba helyezés megtörtént. A II. ütem munkálatai június 19-től kezdődnek meg és egyvágányos vágányzárban, tervezetten augusztus végéig tartanak – olvasható az oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában