Magyar Falu Program

2021.06.07. 13:00

Tovább szépítenék a művelődési házat Körösnagyharsányban

A művelődési ház további fejlesztésére ad be pályázatot az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében – ismertette a helyszínen Győri Zoltán, Körösnagyharsány polgármestere.

L. B.

Emlékeztetett, korábban szintén sikeres pályázatok révén rendbe tették az épületet: felcsiszolták a parkettát, festettek és mázoltak, kicserélték az elaggott nyílászárókat, a csúszós és balesetveszélyes lépcsőt javították a bejáratnál. Emellett rendbe tették a színpadot, illetve modern fény- és hangtechnikát szereztek be.

Győri Zoltán /A szerző felvétele/

Győri Zoltán polgármester elmondta, most eszközöket vásárolnának – például nyomtatót, laptopot, zenelejátszó készüléket –, illetve egy közösségszervező munkatársat foglalkoztatnának. Így tudnák segíteni azokat a helyieket, akik ügyeik intézése miatt térnek be a művelődési házba, valamint a szakember a kultúrházban működő csoportokat, közösségeket is támogathatná.

Hozzátette: a megyei könyvtárral közösen egy másik pályázat révén a bútorokat cserélnék, egy további projektben pedig az önkormányzat korszerű székeket szerezne be.

Hangsúlyozta: ha mindezeket meg tudnák valósítani, akkor a művelődési ház pár év leforgása alatt teljesen megújulhatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában