Nyéki Alexandra Zsuzsanna

2021.06.28. 21:00

Történelemversenyen remekelt a csabai diák

Nyéki Alexandra Zsuzsanna, a BSZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola 9.B osztályos tanulója, – felkészítő tanára Buday Brigitta – részt vett a XX. Cultura Nostra Kárpát-medencei történelmi versenyen. Alexandra a teljesítménye alapján bekerült a legjobb tíz közé.

N. T.

Pénteken rendezték az ünnepélyes díjátadót Pannonhalmán, ahol megtudtuk, hogy az országos IV. helyen végzett Alexandra – olvasható a Békéscsabai Szakképzési Centrum " target="_blank" rel="noopener noreferrer">bejegyzésében.

A díjátadón a első tíz helyezettet Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát köszöntötte, majd Géra Eleonóra és Főnagy Zoltán, az ELTE – BTK oktatói tartottak előadást.

/Fotó: BSZC/

A versenyzők a díjat Csáky Csongortól, a Rákóczi Szövetség elnökétől és Hardi Titusz oktatási igazgatótól vehették át. A résztvevők meglátogathatták a Pannonhalmi Apátságot is, amelynek keretén belül olyan helyeket is megtekinthettek, amelyet egy hétköznapi ember nem. Ilyen volt pl. a levéltár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában