Gádoros

2021.06.06. 12:53

Tanszercsomagokat kaptak a ballagó óvodások

Egy baráti beszélgetés során felmerült 2018-ban, hogy létrehoznak egy egyesületet. Fekete Tiborné, a Gádoros Fejlődéséért Egyesület elnöke a legutóbbi akciójukról mesélt.

Cs. I.

Nem tudunk segíteni mindenkin. De mindenki tud segíteni valakin. Úgy gondoltuk, idén elindítunk egy kezdeményezést: a gádorosi óvodából az elballagó gyerekeknek az iskolakezdéshez összeállítottunk első osztályos tanszercsomagot. Ezzel szeretnénk megkönnyíteni a szülők számára az iskolakezdést. Idén huszonhat ovisnak készült csomag az egyesületünk jóvoltából, amiket átadtunk a szombati ballagáson.

A civilek egyébként gyermeknapon, 2019 tavaszán képviseltették magukat először. Akkor még nem egyesületként. Inkább csak önkéntességből. Hivatalosan, mint Gádoros Fejlődéséért Egyesület 2020. május 2-án lettek hivatalosan bejegyezve. – Céljaink megvalósítása érdekében együttműködünk minden állami, civil és gazdálkodó szervezettel és szövetséggel, ezen kívül sokoldalú kapcsolatot alakítottunk ki a megyei szervezetekkel, alapítványokkal. Fő célunk Gádoros élhetőbbé tétele, kulturális és népművészeti örökségének megőrzése, hagyományainak az ápolása. 11 fő alapítói taglétszámmal működünk.

Fotók: BMH

Megalakulásuk óta 3 alkalommal sikerült ingyenes ruhaosztást szervezniük, támogatták a Gádoros Nagyközség Gondozási Központját – a járványügyi védekezés alatt sikerült védőfelszerelést, betegágyakat adományozni, karácsonykor a helyi gyermekjóléti és családsegítő szolgálat közreműködésével nagycsaládosok számára osztottak ajándékcsomagot. Sikeresen zártak egy pénzbeli adománygyűjtést is a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában