galériával

2021.06.27. 11:49

Rengeteg élménnyel gazdagodtak a Gyulára látogatók

Gyulán is nagyon sokan vettek részt a Múzeumok Éjszakája eseményein szombaton.

P. G.

Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, az érdeklődök figyelme az élményalapú programok felé fordult. Az Almásy-kastélyban három szabadulószobát is meghirdettek, amelyek már a kezdésre beteltek.

A kiállítóhelyeket is szívesen látogatták /Fotók: Kiss Zoltán/

A Tengernyi gond a kastélyban és a Boszorkányok márpedig léteznek szabadulószobák korábban is éltek, a Turbánosok csapdájában címűt azonban újdonságként hívták életre a Török-toronyban, a résztvevőket pedig a másik két kalandhoz hasonlóan a történelmi időkbe, ebben az esetben az oszmán korba kalauzolták.

Jó néhányan érkeztek a kastély tematikus előadásaira, a Sisi a gyulai kastélyban és Sántáné már a sátáné című programokra is. A várban lehetőség nyílt rendhagyó városnézésre a vártoronyból, előadás hangzott el a baglyokról baglyok közreműködésével, s a látogatók a középkori büntetőeszközökről is képet kaptak.

A kisebb kiállítóhelyek is megteltek, a Kohán Képtárban az új, gördíthető festménytároló rendszert, a raktárat is megismerhették. Az Erkel házban a zeneszerzőhöz kapcsolódó közelmúltban Gyulára került relikviákat is megtekinthették a látogatók, és a Ladics ház is több érdekességet kínált.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tartalmas-programokkal-keszult-a-csabai-muzeum-4087847/

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szabaduloszobaval-kincsvadaszattal-is-vartak-az-oroshazi-fiatalokat-4087742/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában