Galériával

2021.06.15. 19:55

Rendezvénysorozatára készül a szarvasi Cervinus Teátrum

Ebben az évben immár tizedik alkalommal ünneplik a művészetet július 14 és 27. között a Szarvasi Vízi Színházban. A Cervinus Művészeti Fesztivál idén is különlegességekkel várja a nézőket, programsorozatáról kedden tartottak sajtótájékoztatót.

Vásári Erzsébet

Babák Mihály polgármester elmondta, minden évben ünnep számukra a Cervinus Művészeti Fesztivál, és büszkék arra, hogy immár 10. alkalommal adhatnak otthont neki Szarvason. Tudomása szerint a színházkedvelők minden évben már tavasztól „vágják a centit”, hogy mikor kezdődik már el a Vízi Színház évadja, amiben sok érdeme van többek között Csasztvan Andrásnak, a Cervinus Teátrum igazgatójának, dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgatónak, Varga Viktor főrendezőnek és az előadásokat készítő stáb tagoknak, valamint a kiváló színészeknek is, hiszen az esténként, színpadra kerülő varázslatot ők csinálják majd. Ugyanakkor Fekete Péternek, az EMMI kultúráért felelős államtitkárának is hálásak, hiszen sokat tesz a náluk nyaranta fellépő Békéscsabai Jókai Színházért, a Teátrumi Társaságért és a Cervinus Teátrumért is.

Dr. Melis János címzetes főjegyző hangsúlyozta, különösen nehéz hónapok állnak mögöttünk, ezért idén a szokásosnál is nagyobb várakozással és nyitottabb szívvel készülhetünk a Vízi Színház és azon belül a Cervinus Művészeti Fesztivál előadásaira. Hozzátette, a szarvasi teátrum műsoraiban sosem csalódott még, és a programfüzetet elnézve biztos abban, hogy idén sem fog.

Varga Viktor kifejtette, embert próbáló hónapokon vannak túl társulatával, hiszen hiába dolgoztak folyamatosan, előadásaikat mégsem láthatta élőben a közönség, amely azonnali visszajelzése a színészek és természetesen a rendező számára is éltető. Hangsúlyozta, egy rendkívül jó csapattal dolgozhat együtt Szarvason, és komoly munka áll mögöttük. Majd a programból kiemelte a Twist Olivért, aminek színpadra bocsátását izgatottan várják, hiszen először a Vízi Színházban, a művészeti fesztivál keretében láthatja majd a közönség.

Dr. Dósa Zsuzsa elmondta, az idei rendezvénysorozattal kapcsolatban is tartották magukat ahhoz, hogy egy összművészeti fesztivált rendezzenek, ugyanis nem csupán színházi előadásokat tűztek műsorra, hanem azokon belül olyan különböző műfajokat, mint a vígjáték, a zenés vígjáték, a felolvasószínház, musical és táncszínház. Az ingyenes programokon belül pedig nagyon izgalmas történeteket – például a Karinthy-korzó két kollégájuk, Boronyák Péter és Timkó János előadásában, de olvasnak fel népi vígjátékot is – adnak majd át a fesztiválra látogató közönségnek.

A művészeti igazgató hangsúlyozta, a Cervinus Teátrum a szlovák nemzetiség színháza is, ezért a művészeti fesztivál a szlovák kisebbséget is kiszolgálja kulturális programokkal. Majd elmondta, a visszatérők mellett számtalan új eleme is lesz az idei fesztiválnak. Például rögtön egy showműsorral kezdenek július 14-én, az Éjszaka színei címmel, amiben a daloktól és táncoktól kezdve a cirkuszi produkciókon át az operáig, operettig és musicalig mindent megízlelhet a közönség. Továbbá jelen lesz most a Varidance Táncegyüttes, színpadra kerül a Sors bolondjai, A bűvös tojás, nagy újdonságként a Twist Olivér, valamint visszatérőként az Imádok férjhez menni és a Hotel Menthol.

Végül dr. Dósa Zsuzsa elárulta, a fesztivál jegye az előadás után is tovább él, hiszen 12 partnerüknél is beváltható egy-egy 10 százalékos kedvezményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában