pedagógusnap

2021.06.05. 19:26

Nyugdíjba vonuló óvónőket köszöntöttek Gyulán

A gyulai Béke Sugárúti Óvodában megrendezett eseményen pénteken Baktai–Tóth Júlia, a szülői munkaközösség elnöke és Szabó Péter Levente, a „Kéz a kézben gyermekeinkért” Gyulai Óvodai Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte az óvodában dolgozókat pedagógusnap alkalmából.

P. G.

Szabó Péter Levente Gyergyai Albert irodalomtörténész, egyetemi tanár szavait idézve hangsúlyozta, a jó pedagógus kertész, filozófus, lélekbúvár, művész és mesterember egy személyben, s nemcsak tudását közvetíti – bár ez sem kevés – hanem példát ad, jellemet formál, ültet, gyomlál, olt és szemez, mint a kertész, életet visz a mesekönyvekbe.

Danszki Klára és Szilágyi Ferencné (középen)

Az eseményen búcsúztatták el Danszki Klára és Szilágyi Ferencné óvónőket 40 év óvodapedagógusi munka után, valamint átadták az újonnan, januárban létrehozott „Béke Sugárúti Óvoda Gyermekeiért” díjat. Az elismeréssel az óvodai nevelés iránti elkötelezettséget, kiváló szakmai felkészültséget, több évtizedes hivatástudattal végzett tevékenységet ismeri el az alapítvány kuratóriuma.

A díjat Danszki Klára óvónő kapta a hosszú évtizedek alatt végzett odaadó óvodapedagógusi munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában