galériával

2021.06.03. 18:47

Két hónapra Szarvasra, a Körös mellé költözik a kultúra

– Június 18-án kezdődik és augusztus 22-ig tart a Szarvasi Vízi Színház tizenegyedik évada – jelentették be csütörtökön a teátrum előtti parkolóban, ahol felállítottak egy hatalmas körhintát.

L. B.

20210603 Szarvas Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár most sem érkezett üres kézzel, mint mondta, a meglepetést két nappal ezelőtt ki kellett bontani: egy hatalmas körhintát hoztak. Kiemelte, az élet újraindulása elképzelhetetlen a művészetek nélkül, amibe beletartozik a cirkusz is a mutatványosokkal. A kultúra szereplői dolgoztak a járvány, a bezártság alatt is, készek a produkciók, készek átadni a közönségnek az élő művészet varázsát. Az évad igazi csúcsprodukcióval indul, a Nemzeti Színház A körhinta című előadásával, Vidnyánszky Attila rendezésében. KÉPALÁ CSasztvan András, dr. Dósa Zsuzsa, Babák Mihály, Fekete Péter, dr. Szabó Károlyné és Seregi Zoltán beszélt a sajtótájékoztatón. Fotó: Imre György Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Babák Mihály polgármester elmondta, több mint egy évtizede dolgoznak együtt a Cervinus Teátrummal, a Békéscsabai Jókai Színházzal, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft.-vel. Hangsúlyozta, a közönség szereti a vízi színházat.

Örömtelinek mondta, hogy a járvány után az élet visszatért a régi kerékvágásba, aminek része a kultúra, a kikapcsolódás és a szórakozás, az élmény.

Hozzátette, rengeteg közös fejlesztésben gondolkodnak.

Csasztvan András, dr. Dósa Zsuzsa, Babák Mihály, Fekete Péter, dr. Szabó Károlyné és Seregi Zoltán beszélt a sajtótájékoztatón /Fotó: Imre György/

A kft. ügyvezetője, dr. Szabó Károlyné elmondta, az év elején kezdték el összeállítani a programlistát, és aláhúzta, lesznek ingyenes előadások is. A tapasztalata szerint nemcsak a közönség, hanem a színházak, a művészek is szeretnek Szarvasra járni. Ezt megerősítette Seregi Zoltán, a Jókai színház igazgatója, aki nagy várakozásokkal tekint a mostani évadra.

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója elmondta, támogatásból megújult a színpad, a szeparé cukrászdával bővült, ami az előadások előtt és után, illetve a szünetben is nyitva lesz, a szeparé tetején pedig kiülőt alakítottak ki, ahonnan csodás kilátás nyílik a környékre.

A művészeti igazgató, dr. Dósa Zsuzsa hozzátette, összművészeti fesztivállal készülnek, amiben minden megjelenik a zenétől a táncon át a meséig, gondoltak a családokra.

Három vadonatúj produkciót is színpadra visznek, látható tehát, komoly szakmai munka folyt a háttérben az elmúlt időszakban.

A programsorozat tehát június 18-án kezdődik, és szinte minden nap lesz valamilyen program augusztus 22-ig, a zárást jelentő díjátadó gáláig. A felhozatalban van zenés és romantikus vígjáték, balett, operett, musical, mesejáték is többek között.

Csúcsprodukcióval kezdenek

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár most sem érkezett üres kézzel, mint mondta, a meglepetést két nappal ezelőtt ki kellett bontani: egy hatalmas körhintát hoztak. Kiemelte, az élet újraindulása elképzelhetetlen a művészetek nélkül, amibe beletartozik a cirkusz is a mutatványosokkal.

A kultúra szereplői dolgoztak a járvány, a bezártság alatt is, készek a produkciók, készek átadni a közönségnek az élő művészet varázsát. Az évad igazi csúcsprodukcióval indul, a Nemzeti Színház A körhinta című előadásával, Vidnyánszky Attila rendezésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában