óvoda

2021.06.25. 17:48

Két beruházást adtak át ünnepélyes keretek között Zsadányban

Két beruházást adtak át ünnepélyes keretek között, a gyerekek műsorával pénteken a zsadányi óvodában.

L.B.

A gyerekek adtak műsort az ünnepségen. Fotó: Lehoczky Péter

Tébiné Bari Anikó intézményvezető elmondta, korszerűsítették az épületet, illetve megújították az udvart, ehhez a munkához a településről elszármazott Turbucz Erika is hozzájárult 1,5 millió forinttal. Hamarosan bővítik az intézményt egy 60 négyzetméteres csoportszobával és a kiszolgáló helyiségekkel. A 65 férőhelyes óvodában 78-80 gyermeket nevelnek, tehát kijelenthető, hogy kinőtték.

A gyerekek adtak műsort az ünnepségen /Fotó: Lehoczky Péter/

Dudás Árpád polgármester elmondta, 30 millió forintos belügyminisztériumi támogatásból és 4 millió forintnyi saját erőből felújították az óvoda tetőszerkezetét és szigetelték az épületet. Így az intézmény nem ázik be, az üzemeltetési költségeken pedig faraghatnak, a megspórolt pénzt a gyerekekre költhetik. A Magyar Falu Programban 5 millió forintot nyertek az udvar felújítására, ami 160 négyzetméteren gumiburkolatot kapott.

A zsadányi az egyik legszebb Békés megyei óvoda – jelentette ki dr. Kovács József országgyűlési képviselő. Hozzátette: örömteli, hogy községben a lakosság számához viszonyítva magas a születések száma. Úgy kell fejlődnie egy településnek, ahogy azt Zsadány teszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában