Szlovák Hagyományőrző Egyesület

2021.06.23. 11:44

Ismét megrendezik a citerások nyári táborát Nagybánhegyesen

Itt a táborozás időszaka. A Nagybánhegyesi Szlovák Hagyományőrző Egyesület idén is megrendezi Iglice nevű citera együttesének nyári táborát.

Cs. I.

A vírusjárvány idején nem voltak próbák és a kis citerásoknak nagyon hiányzott a közös zenélés. A szervezők a Csoóri Sándor Alaphoz benyújtott pályázatukkal forrásokhoz jutottak. Pepó Jánosné, a civilek vezetője elmondta, a támogatás nagy lendületet ad az Iglice együttes fejlődésének. Kaptak hátizsákot, egyenpólót, ezekkel vártak bennünket.

Juhász Kálmán és Pepó Jánosné büszke a kis citerásokra /A szerző felvétele/

– A költségeink finanszírozásán túl új hangszereket és új fellépő ruhát biztosítanunk az együttes tagjainak. Ráadásul itt a lehetőség az örömzenélésre a táborban, amit ezen a héten biztosítunk számukra. Nagyon jó a hangulat, szaggatják a húrokat – tette hozzá mosolyogva az elnök. Miután átadtuk a legrégebbi tagnak, Gémes Gábornak a gyulai festő, Póka György ajándékát, a gyerekek örömmel mesélték, hogy Juhász Kálmán segítségével három nap alatt milyen sokat tanultak. Csütörtökön kirándulnak Szarvasra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában