Gyula

2021.06.26. 15:21

Harmadjára ünnepelték a koraszülött gyermekeket és családjaikat

Harmadik alkalommal rendezte meg a Kora Picniket, a koraszülött gyermekek és családjaik napját szombaton, a gyulai Almásy-kastély parkjában a Korábban Érkeztem Alapítvány és a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány.

P. G.

20210626 Gyula KoraPICnik rendezvény az Almásy kastélynál a képen dr Mohamed Abdulrahman Abdulrab orvos dr Fodor Zsuzsa orvos Novodomszki Éva műsorvezető fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Az eseményen Beszterczey Attila színművész, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi tagja köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója elmondta, a kezdeményezés egyik fontos célja, hogy bemutassák, van élet a koraszülött intenzív osztály után is. – Ha világra jön Békés megyében egy pici élet, egy koraszülött gyermek, kiváló ápolók és orvosok látják el, majd segíti a családokat a Korábban Érkeztem Alapítvány mintegy hatvan mentora is – hangsúlyozta. Beszédében rámutatott, a két civil szervezet összefogásával együtt dolgoznak a családok egységéért, az egészséges társadalom építéséért, a törékeny kis életekért.

Novodomszky Éva televíziós műsorvezető – aki édesanyaként és közéleti személyiségként is segíti a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt – elmondta, minden olyan édesanya számára, aki megtapasztalja, hogy milyen amikor egy új élet fejlődik, óriási boldogságot jelent ez az érzés.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed (balra): ez a nap a koraszülöttként világra jött gyermekekről és családjaikról szólt /Fotók: Bencsik Ádám/

– Ugyanakkor ott van az aggodalom is, hogy minden rendben van-e a picivel. Amilyen boldoggá és erőssé tesznek a gyerekek, olyan sérülékennyé is, hiszen mindig a legjobbat, a legnagyobb boldogságot és egészséget szeretnénk nekik – tette hozzá. – S persze nem vagyunk mindent tudók. Amikor valami nem úgy történik, ahogy ideális lenne, akkor tudjuk, fordulhatunk olyan szervezetek, mint a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány vagy a Korábban Érkeztem Alapítvány tagjaihoz és a szakemberekhez, akik hihetetlen kitartással, energiával, jó szándékkal és nagy szaktudással állnak a családok mellé, ha segítségre van szükségük.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke elmondta, a szombati nap főszereplői a koraszülöttként világra jött gyermekek és családjaik voltak.

– Erőt ad, hogy a gyerekek teli vannak élettel, erőt ad, hogy milyen sokan eljöttek a rendezvényre

– folytatta a gondolatot.

Emlékeztetett arra, hogy Békés megyei összefogással vásárolhatták meg a Viharsarki Koraszülöttmentőt, ami elindulása óta közel 370 esetben segített már gyermekeknek és így családjaiknak. Kiemelte a kórházak szakembereinek munkáját és a támogatók segítségét.

A Gyulavári Fiókkönyvtárban működő kézimunka szakkör tagjai által készített 64 takarót és játékokat Bognár Mária koordinátor adta át dr. Abrulrahman Abdulrab Mohamednek, illetve rajta keresztül az intenzív koraszülött centrumnak. A Gyulavári Kézimunka Szakkör három éves fennállása óta már hetedik alkalommal segített ilyen módon. Összesen mintegy 410 takarót, 250 sapkát, szundikendőket, horgolt állatfigurákat adományozott az osztálynak és rajtuk keresztül a babáknak és családjaiknak.

A szombati programon taekwondo-bemutató, az Energy Dance Cool Hip-Hop Táncszínház bemutatója, a Calliope Színjátszókör Korán érkeztem című szuggesztív, az eseményhez kapcsolódó előadása és születésnapi torta is várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában