khesz

2021.06.18. 06:55

Csukaóriást fogott a körösújfalui horgász

Kereken egy méter teljes testhosszúságú, 8,15 kilós csukaóriást fogott a napokban a Sebes-Körösből Vass Norbert – olvasható a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KHESZ) Facebook-oldalán.

Papp Gábor

Mint az Tószögi György " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írásából kiderül: „Norbi, amúgy napi rendszerességű horgászata ezúttal egy egész délutános legyezés után, esti családi feederes pecává „szelídült”, de mivel nem nagyon jött a hal, előkerült a pergetőbot, ismét a direktebb, cserkelő-kereső módszerek sikerében bízva.”

A csali, a 7 centis gumihal ötödik dobásra megdöccent, akkor az sem volt kizárt, hogy egy víz alatti ágban akadt meg, és ezt támasztotta alá az is, hogy az óvatos ráemelés után sem mozdult semmi. Ahogy azonban a pumpálásra lassan közeledett a part felé a vélt faág, meg-megmoccant, sőt kisvártatva el is indult sodrásnak felfelé, amiből egyértelművé vált, hogy mégiscsak hal van a horgon, ami hamarosan meg is mutatta magát.

Kiderült, hogy a horgásznak egy kapitális csukával akadt dolga.

Norbi ezt követően kérte a közelben feederező testvérét, hogy hozza a merítőhálót, így gond nélkül partra kerülhetett a nem mindennapi hal, amit a fiatalember élete fogásának tart.

A csuka méretei igazán impozánsak voltak /Fotók: KHESZ/Facebook/

A felhőtlen öröm, a csodálat, és az élménymámor gyors pillanatai után természetesen egy gyors mérés, az emlékfotó és a hal vízbe visszaengedése lehetett csak a cél, ezért Norbert az éppen csak szájszélben akadó horgot gyorsan ki akarta pattintani a kemény ragadozószájból, annak ellenére, hogy tudta, a csukához, különösen az ilyen hatalmashoz, csak fogóval ildomos horogügyben nyúlni.

Az „éppen csak akadt” horog kifordítására egy villámgyors válaszmozdulatként a nagy hal megcsapta a fejét, amivel párhuzamosan a horgász ujjai zsibbadni kezdtek és folyni kezdett belőlük a vér.

A csukafogak egy szempillantás alatt, borotvaként hasítottak.

Norbert számára ennek ellenére az elsődleges a csuka épsége volt, így a mérés és a visszaeresztés után látták el a sérüléseit. Zsebkendővel és szigetelőszalaggal ideiglenesen végül megtörtént a vízparti sebellátás, is és néhány napos ujjduzzanat és sebfájdalom kíséretében nagyobb baj nélkül futott ki a több szempontból is rendkívüli csukakaland.

A csukaóriás súlya 8,15 kg volt.

Ugyanakkor, ahogy a KHESZ is felhívta rá a figyelmet, nagyon fontos, hogy csukához csak fogóval közelítsenek ilyen esetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában